Jump to content

Prijedlog radi razvrgnuća suvlasništva


Sandoc

Preporučene objave

Od suda sam dobio poziv na ročište radi razvrgnuća suvlasničke zajednice. Radi se o kući na moru gdje moja teta ima udio od 5/6,a ja samo 1/6.  Nismo se nikako drugačije mogli dogovoriti,pa je eto došlo do prijedloga za razvrgnuće s njene strane. Ja bi svoj dio kuće htio zadržati. Da li ima smisla na prvom ročištu uopće krenuti sa prijedlogom za etažiranje?  Da li postoji neki način da zadržim svoj dio? Ne želim dio novca od prodaje nekretnine,a oko cijene za otkup njenog dijela se ne možemo dogovoriti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Sandoc je napisao:

Da li ima smisla na prvom ročištu uopće krenuti sa prijedlogom za etažiranje?

Ne. Virtalni vam je već natuknuo da se nekretnina vjerojatno neće moći podjeliti na takav način da se bi postojale dvije samostalne uporabne cjeline u odnosu na suvlasničke udjele, te povlačenjem nekakove crte to podjelilo. Nadalje, razvrgnuće etažiranjem je tzv. sporazumno razvrgnuće u kojem treba postojati suglasnost obje strane.

prije 6 sati , Sandoc je napisao:

a oko cijene za otkup njenog dijela se ne možemo dogovoriti.

Iako ste suvlasnik, možete se na dražbi pojaviti kao kupac te ako budete najbolji ponuđač gdje će vam iznos ponude biti umanjen za vaš udio u suvlasničkom omjeru. Kako se baš kupci ne otimaju za takav način kupovine nekretnina (osim ako nije po nečemu atraktivna) može se desiti da je kupite za 3/5 utvrđene vrijednosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija