Jump to content

Neisplate plaća i naknada u privatnoj firmi


Dalsy

Preporučene objave

Dobar dan. 

Situacija je ovakva,zaposlena sam u privatnoj firmi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u zadnjih pol godine nam se plaće ne isplaćuju redovno i isključivo na ruke, većinom u više dijelova. Uz to,nisu isplaćivane ni naknade za gorivo (već 7 mjeseci) pošto radimo terenski posao sa privatnim automobilima i troškovi su trebali biti podmireni. Ravnatelj firme ima neke svoje vizije toga svega i ne prihvaća to da je on kriv za nastalu situaciju i stalno obećava isplatu troškova, no od toga ništa. Sada nam je već stvarno dosta svega i želimo isplate plaća i ostalih troškova. Na koji način možemo na legalan način prisiliti poslodavca da ispoštuje naša prava, te koja su nam točno prava. ima nas 7 zaposlenih i on kao ravnatelj je osmi. Da napomenem da unatoč našem nezadovoljstvu, posao ne trpi te se sve obavlja kako treba tako da se ne ugrožavaju prava pacijenata,a mi kao radnici doslovno financiramo firmu u kojoj radimo. Molimo Vas za stručnu pomoć. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete prijaviti poslodavca inspekciji rada.

Možete dopisom, odnosno zahtjevom za zaštitu prava iz radnog odnosa (iako to niste dužni, jer se radi o novčanoj tražbini) zahtijevati od poslodavca da ispuni obveze prema vama, a ako to ne učini u rokovima predviđenima Zakonom o radu, novčanu tražbinu zahtijevati tužbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija