Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

kopija

Povremena prodaja viškova iz domaćinstva

Preporučene objave

Poštovani, da li se smiju u RH između hobista prodavati i kupovati, razmjenjivati putem interneta  viškovi biljaka , konkretno cvijeća, ukrasnog grmlja, i njihovog sjemenja.Šalju se ptt-om i ako je prodaja i kupovina ide na račun uplata. Radi se o malim iznosima, povremenoj prodaji . Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala. Iznosi su minorni, cca 100-200 kn , zavisi tko kaj gaji od cvijeća i dr biljaka . Za poreznu ok, oni vide promet i to je u redu. Carina je sporna. Navodno, plasirana je takva info među grupe hobista, da svakog se za isto može prijaviti carini, onaj tko prijavi dobije 500,00 kn po prijavi , a na svaku prijavu carina izlazi u kontrolu. Smiješno za ljude koji imaju 50-tak tegli cvijeća, razmjenjuju, prodaju višak, kupuju nove biljke, pronalaze kaj im odgovara . To bi bilo u redu za suzbijanje sive ekonomije, ali ovak nisam znala ima li to igdje uporište. Govorim o razmjenama biljaka unutar RH. Hvala još jednom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×