Jump to content

Otkaz ugovora kredit


tina1984

Preporučene objave

Postovani

Dobio sam pismeno otkaz ugovora o kreditu i kroz 15 dana da ce doci sav u naplatu. Mene zanima sljedece, racun mi je u blokadi zbog neplacenih rata kredita jer nisam radio, sada otvaram zasticeni racun jer počinjen napokon raditi iduci mjesec, da li ce si banka onda uzimati novce od place za taj kredit ili svejedno ide tuzba od strane banke?  Kredit je bio nenamjenski, da li mi banka moze onda sjest na kuću koja je u mom vlasnistvu bez obzira sta cu sad imat primanja od iduceg mjeseca?  Kakva je uopce procedura? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova blokada na Fini je vezana za taj isti kredit koji ce sada doci u naplatu otkazom ugovora. Blokada je bila nakon dvije nepodmirene rate kredita znaci na iznos od neke 4500 kn, a cijeli dug koji ce doci sad u naplatu je prilicno velik oko nekih 15000 eur. S obzirom da sam bio nezaposlen nisu mogli podmirit tu blokadu pa me zanima kako ce to sada ici kad ce bit primanja

uređeno: od tina1984
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, tako je. Mogu se pokušati namiriti putem ovrhe na nekretnini iako se ne radi o kreditu koji je vezan za nekretninu, ali radi se o Vašem vlasništvu, a dužnik za svoje dugove odgovara svom svojom imovinom. 

 

Kod vas bi moglo biti bitno, kada je prvi put pokrenut taj postupak na Fini, točan datum i na osnovu čega? Jer su po posljednjim izmjenama Ovršnog zakona uvedene dodatne zaštite u korist ovršenika, kao npr. zaštita jedine nekretnine ovršenika, pa zaštita u vidu pravične ravnoteže između interesa ovršenik i interesa ovrhovoditelj tj. duga i vrijednosti prodane nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je pravna snaga zadužnice u tome da ima učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi, bojim se, da će se u slučaju promjene predmeta ovrhe na nekretnine primjenjivati Ovršni zakon bez zadnjih izmjena i dopuna, osim ako je ova zadužnica potpisana nakon 3.8.2017., jer se primjenjuje samo na obveze iz pravnog posla koji nastane nakon stupanja na snagu novog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem ovo potpisana nakon 3.8.2017.?  Kako provjerim kad je potpisana?  Jer 3.8.2017.je jos islo uredno placanje, bez primanja sam nekih  5 mj i tu nastaju dugovi po kreditu, znaci od ove godine

 

Malo sam čitao, da li to znaci da se promjene zakona di se stiti nekretnina ne primjenjuju ako je ugovor o kreditu potpisan prije 3.8.17? Ako sam dobro shvatio?  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je u pitanju jednostranom odluka o otkazu ugovora, pa je protekom ovog roka ugovor otkazan. Moguće je da bi druga strana i pristala na odustajanje od ove svoje odluke, ali vjerujem samo ukoliko bi Vi podmirili sve svoje dospjele obveze, te ukoliko bi im donekle dali jamstvo da ćete buduće, preostale obaveze redovno ispunjavati (npr. da imate novi posao, da ste dobili povećanje plaće i slično). Također, bez obraćanja drugoj strani koja je otkazala kredit i bez pregovaranja s njim o daljnjem poslovanju, možete smatrati da Vam je ugovor otkazan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija