Jump to content

Svjedočenje na sudu


Maya0110

Preporučene objave

Ukoliko se nalazite u izvanbračnoj zajednici sa okrivljenim, spadate u tzv. privilegirane svjedoke odnosno uživate blagodat nesvjedočenja, što znači da niste dužna dati iskaz odnosno možete odbiti dati iskaz, bilo pred istražiteljem, DORH-om bilo sudom (i na to pravo dužni su vas upozoriti prije ispitivanja) i za to ne možete snositi nikakve posljedice. Jedina iznimka od ovog pravila jesu kaznena djela počinjena na štetu djece, ali u vašem slučaju o tome se ne radi (organizirani kriminal).

U svakom slučaju imate pravo (kao i svaki drugi svjedok) ne odgovoriti na pojedino pitanje odnosno pitanja, a odgovorom na koje biste sebe ili bliskog srodnika izvrgnuli mogućnosti kaznenog progona, teškoj sramoti ili znatnoj materijalnoj šteti (institut samoterećenja).

Ovo kod KRIM odjela policije je očito bio obavijesni razgovor, koji nema ama baš nikakvu dokaznu snagu (k'o da niste ništa rekla).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Svjedočenje na sudu
  • 1 godina kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija