Jump to content
Maya0110

Svjedočenje na sudu

Preporučene objave

Postovani

Ako sam dala iskaz na sektoru org.kriminala kao svejdok moram li svjedociti na sudu ili nemoram jer smo u izvanbracnoj zajednici ili nemoram odg na neka pitanja?

Lp 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko se nalazite u izvanbračnoj zajednici sa okrivljenim, spadate u tzv. privilegirane svjedoke odnosno uživate blagodat nesvjedočenja, što znači da niste dužna dati iskaz odnosno možete odbiti dati iskaz, bilo pred istražiteljem, DORH-om bilo sudom (i na to pravo dužni su vas upozoriti prije ispitivanja) i za to ne možete snositi nikakve posljedice. Jedina iznimka od ovog pravila jesu kaznena djela počinjena na štetu djece, ali u vašem slučaju o tome se ne radi (organizirani kriminal).

U svakom slučaju imate pravo (kao i svaki drugi svjedok) ne odgovoriti na pojedino pitanje odnosno pitanja, a odgovorom na koje biste sebe ili bliskog srodnika izvrgnuli mogućnosti kaznenog progona, teškoj sramoti ili znatnoj materijalnoj šteti (institut samoterećenja).

Ovo kod KRIM odjela policije je očito bio obavijesni razgovor, koji nema ama baš nikakvu dokaznu snagu (k'o da niste ništa rekla).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zanima me jedna informacija vezana za svjedocenje na sudu moj otac je dao dosta dobar iskaz al odvjetnik suprotne strane mene i mog muza zeli ispitati mozda bi s tim ugrozio se ocev iskaz dal postoji blagodat koji mozemo koristi i ne svjedociti

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×