Jump to content

Ilegalna sječa šume


matek95

Preporučene objave

Poštovani,
prije svega želim se predstaviti kao novi član forum. Želim reći kako već duže pratim forum pa moram pohvaliti rad i znanje svih članova, stvarno je već puno pomogao u raznim situacijama.

Imam problem dosta specifične prirode pa ako sam promašio temu molim da se tema premjesti u odgovarajuću rubriku.
da pređem na stvar, jučer sam, vozeći se do doma usput otišao vidjeti svoj komad šume i kad sam došao na lokaciju (koja je inaće odmah uz cestu) imao sam što za vidjeti. Naime, dobrih 1500 m2 šume je posjećeno po redu. prava devastacija. Zanimljivo je to što sam ulovio i "ljude" koji tamo ruše. Pozvana je policija i uzet je zapisnik od svih koji su bili tamo. Tamo je bio i kamion koji naravno nije registriran, ljudi koji su rušili su bez dokumenata, a na pitanje policajca kako je došao taj kamion do ovdje odgovoreno je da ga je dopeljala labudica, a da su svi njihovi dokumenti ostali u njoj. čovjek koji se izjasnio "glavnim" kaže da je moju šumu kupio od čovjeka x koji je inače susjed u šumi usmenim dogovorom! Čovjek x kaže da je "glavnom" prodao 10m3 drva da si ih sam sruši iz šume. Posjedujem sve papire, vlasnički list i izvadak iz gruntovnice. Iskreno zanima me Vaše stručno mišljenje kako postupiti dalje. Jasno mi je da je što se tiće šume gotovo i da teško da će se brijeg ponovo pošumiti, ali kako i od koga tražiti barem novčanu naknadu. Unaprijed Vam se zahvaljujem, a svaki savjet je dobrodošao.
LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija