Jump to content

Trajanje otkaznog roka i način podnošenja otkaza


Anealagon

Preporučene objave

Pozdrav,

trenutno sam zaposlen u javnoj upravi i zbog osobnih razloga cu najvjerojatnije tražit raskid ugovora o radu (koji je bio na neodredeno vrijeme)

Kod istog poslodavca sam odrasio usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa (1 god) i zaposlen sam skoro 2,5 godina za stalno.

Zanima me da li postoji neki poseban pisani dokument u kojem tražim raskid ugovora o radu, u kojem trajnanju moram odraditi otkazni rok (s obzirom na staz), mogu li korisititi ostatak godišnjeg odmora za vrijeme trajanja otkaznog roka, i ako dode do otvaranja bolovanja kako to utjece na izvršenje otkaznog roka?

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sporazumno okončavate radni odnos, tada se u suglasnosti s poslodavcem ne morate držati zakonom određenih otkaznih rokova. Konačno, prema Zakonu o radu, ako Vi okončavate radni odnos, otkazni rok može trajati najdulje mjesec dana ako za to imate opravdani razlog (primjerice, prelazak na novo radno mjesto).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija