Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

MadamM

Izbacivanje iz nasljedstva i nužnog dijela

Preporučene objave

Poštovani, 

Ukratko djed je u komi više od 3 mjeseca. 

Htio je samnom odraditi ugovor o doživotnom uzdržavanju ali nusmi stigli jer nisu riješeni papiri oko zemljišta na kojoj je kuća iako je in vlasnik u grntovnici 1/1.

Htjeli smo odraditi darovni kaf izađe iz bolnice no završuo je u komi, u tešjom je stanju i doktori kažu da se neće probuditi. 

Brat koji je rakođer nasljednik, ne pridonosi kućanstvu, neće plačat pola režija, kaže da mu nr mogu ništa jer je on nasljednik i da ga ostavim na miru.  Nije se brinuo o dedi dok je bio doma, po danu spava po noći ga nema, krao ga je. Ne pita za njega, ni za mene a živimo z istoj kući. Nije niti jednom u ova 4 mjeseca otkad je djejd u bolnici otišao u posjetu, niti pitao za njega. Neće sjest razgovarat o sprovodu i troškovima kad se desi najgore, kaže da mu neće ni na sprovod doći. Mislim da sam dovoljno dala do znanja kakav je to čovjek. Nikakvog morala koji već se poziva na svoja prava. Da li ja kao unuka, koja se brine za njega, njegove troškove, idrm u posjetu i kad jr već deda ga htio izbaciti kao nasljednika mogu tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo. 

Srvarno trebam pomoć, nr mogu s tim čovjekom izaći na kraj. 

Hvala unaprijed. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne možete ni po kojoj osnovi tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo, jer nedostojnost za nasljeđivanje bi podrazumijevala teža kaznena djela na račun djeda, koja bi morala biti dokazana u kaznenom postupku. Nažalost, po mom mišljenju, oboje ćete naslijediti na jednake dijelove ako ste jedini nasljednici. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×