Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sanjicaa

Akontacija poreza na dobit

Preporučene objave

Poštovani,

na naplatu su krajem krajem 12. mjeseca prošle godine stigle akontacije poreza na dobit za 2018. godinu u skladu s prihodom iz 2017. te ukoliko se ne podmiri, prijete ovrhom i blokadom računa firme. 

U 2018. firma nije ostvarila ni kunu prihoda, niti rashoda. Uz predočenje dokaza za to (financijskih izvještaja od strane računovođe ili izjave da prethodne godine u firmi nije bilo nikakvih aktivnosti - isto će biti predano i fini za potrebe objave godišnjih izvještaja), da li se te akontacije poništavaju? Besmisleno bi bilo plaćati za nešto čega nije bilo....

Puno hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Firma može tražiti od PU promjenu visine predujma poreza na dobit ako joj se poslovanje značajno promijenilo. Tako nam je rekao knjigovođa kada nam se sredinom jedne godine činilo da ćemo imati dosta manju dobit nego prethodne godine. Redovito smo plaćali svoje akontacijske rate te smo bili spremni podnijeti takav zahtjev ali na kraju nije bilo potrebe.

Ne znam pomaže li to u ovom slučaju s obzirom na to da je akontacijama već prošla valuta?

Edit: Evo link na jedno objašnjenje.

Uređeno od NutCoco

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×