Jump to content

Provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača


Teluloda

Preporučene objave

Večer svima!

Sigurno smo već dosadni s ovim pitanjima oko jenostavnog postupka stečaja, ali ne nalazim odgovor pa reko da i tu pitam.

Mama je dobila Poziv, na kojem je navedeno cca 14.000 kn. Išla je i u FINU no na očevidniku nekih od dugova/blokada koje navode na pozivu nema tj u međuvremenu su otpisani.

Od imovine nema ništa ( stan je u postupku darovanja, ovjeren je ugovor kod javnog bilježnika te je predano u gruntovnici) osim grobnog mjesta. Obzirom da navode da nekrenine neće ići u postupak, zanima me da li se grobno mjesto isto smatra nekretnina tj da li bi on ulazio u tzv "naplativu" masu imovine u tom jednostavnom postupku stečaja.

 

Hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 54 minuta, Teluloda je napisao:

Išla je i u FINU no na očevidniku nekih od dugova/blokada koje navode na pozivu nema tj u međuvremenu su otpisani.

To da ih nema, ne znači da su otpisane.

Prije 54 minuta, Teluloda je napisao:

zanima me da li se grobno mjesto isto smatra nekretnina tj da li bi on ulazio u tzv "naplativu" masu imovine u tom jednostavnom postupku stečaja.

Ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za ovo otpisano, dobila je dopis od GSKGu kojem je izvješćuju da je temeljem Zakona o otpisu dugovanja fiz osobama otisano dugovanje za dvije ovrhe

 

ako ja to sve skupa dobro razumijem ==> ona ništa, stoga će sud otvoriti jednostavni postupak stečaja potrošača, imenovati povjerenika koji će u roku od 12 mjeseci unovčiti što može ( a nema ništa drugo osim tog grobnog mjesta koje joj neće prodavati kako navodite te ima mirovinu koja se već administrativnom zabranom ovršuje u 1/3 direktno s mirovine), donijeti Rješenje o zaključenju jednostavnog postupka, bez određivanja razdoblja provjere ( što to znači isto mi nije jasno) te ju osloboditi preostalih obveza koje su navedene u Pozivu ( znači otpisati će sve navedeno?).

to mi se čini stvarno nevjerojatno da će samo tako to otpisati i nikad za to više nitko neće pitati

 

Hvala Vam puno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija