Jump to content

Pravdanje putnih troškova nastalih u inozemstvu


PekiEmi

Preporučene objave

Dragi korisnici, trebam informaciju da li je račun kreditne kuće (amex) nevažeći dokaz nastalih troškova službenog puta u inozemstvu čak i uz priložene devizne račune. Naime, poslodavac mi osporava trošak cestarine, goriva i sl. koje imam prema amexu iako je taj trošak moj realni trošak i inzistira na isplati prema preračunatim devizama po računima za cestarinu, gorivo i sl. Da li ima pravo na to, tj. da li može imati problema zakonskih ako mi prizna trošak koji imam prema Amexu budući da to jest moj pravi trošak? Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da PekiEmi želi da mu se nadoknadi onoliko koliko je on morao stvarno platiti kartičnoj kući.

Zaposlenik može svojom privatnom karticom plaćati troškove goriva, cestarine i ostalog te račune za njih dati na obračun putnih troškova. Firma će mu refundirati novac za te troškove. Problem se pojavljuje kada su ti troškovi nastali u inozemstvu pa kartična kuća trošak od 50,00 € preračuna po svojim pravilima i tečaju te zaposlenik njima mora platiti npr. 372,75 kn. A kada zaposleniku firma obračuna putne troškove po svom tečaju (npr. srednji tečaj HNB-a), njima ispadne da mu trebaju dati 371,32. I eto razlike od 1,43 kn na štetu zaposlenika. Nakupi se te razlike ako netko često putuje i ima dosta troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija