Jump to content

Luna33

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Luna33 je reagirao na samita u Nasljedna mirovina roditelja   
    Za tudu pomoc i njegu ne, to treba predati zahtjev za sebe na Czss.
    Za mirovinu- 
    Dijete stječe pravo na obiteljsku mirovinu: ako je u trenutku smrti roditelja mlađe od 15 godina, to pravo može koristiti do 18. godine u razdobljima kada nije zaposleno. kada je potpuni gubitak radne sposobnosti nastupio nakon dobi do koje se djeci osigurava pravo na obiteljsku mirovinu, a prije smrti osiguranika ili korisnika prava ako ga je umrli uzdržavao do svoje smrti ako je u trenutku smrti osiguranika dijete na redovitom školovanju ili započne takvo školovanje nakon smrti osiguranika. Pravo pripada djeci do kraja redovitog školovanja, ali najduže do navršene 26. godine života. Ako je redovito školovanje prekinuto zbog bolesti, dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu i za vrijeme bolesti do navršene 26. godine života kao i nakon tih godina, ali najviše onoliko vremena koliko je zbog bolesti izgubljeno za redovito školovanje, ako je ono nastavljeno prije navršenih 26 godina života.
  2. Hvala
    Luna33 je reagirao na Miran89 u Upis vlasništva   
    Takvi stanovi su u pravilu upisani u knjigu položenih ugovora i kao takvi postajete vlasnici. Pitajte vlasnika da vam da broj poduloška da provjerite točno stan koji vas zanima.
    https://oss.uredjenazemlja.hr/public-services/review-lr-bdc
  3. Hvala
    Luna33 je reagirao na Spitfire u Upis vlasništva   
    Miran je sigurno u pravu jer za tu zgradu i sva tri ulaza vlasništvo je upisano u KPU, pa bi kupnjom toga stana bili upisani u vlastovnicu poduloška KPU, dakle postajete vlasnik.
  4. Hvala
    Luna33 je reagirao na ivistipe u Mogućnost zapljene   
    Pokretanje, takse, procjene, odvjetnika, izvršitelja sve to mora ovrhovoditelj platiti kod svake pojedine radnje, ali sve te troškove naplaćuje od ovršenika ako ima taj primjerena sredstva i imovinu.
    Od pokretnih stvari u kući samo se ne mogu plijeniti stvari osnovnih životnih potreba i to frižider, šporet, odjeća, krevet, a ostalo sve kao što su laptop, televizor, kosilice i gotovo sav alat iz garaže i sl. i uopće se ne pita dali su te stvari od ostalih ukućana, te nakon zapljene oni moraju dokazivati da su to njihove stvari da bile izuzete i to jasnim dokazima tipa račun na ime i sl.
  5. Sviđa mi se
    Luna33 je reagirao na Borbena7 u Rješenje po žalbi   
    Dobili ste ovdje dvostruki potvrdni odgovor na navedeno pitanje.
  6. Hvala
    Luna33 je reagirao na scvrtil6 u Rješenje po žalbi   
    Ako je žalba, imate pravo od dana podnošenja zahtjeva.  Sumnjam da se po 2 stupnju invalidnosti ima pravo na naknadu za tuđu pomoć i njegu. Isto pravo se ostvaruje 3 stupnjem invalidnosti (TEŽA bolest), a 4 stupnjem, osobna invalidnina (TEŠKA bolest).
    Dali ste dobili drugostupanjsko rješenje, po mojem iskustvu trebali biste dobiti novo rješenje prvostupanjskog tijela (CZSS) po napucima drugostupanjskog tijela (MINISTARSTVO) 
     
  7. Hvala
    Luna33 je reagirao na Borbena7 u Rješenje po žalbi   
    Trebalo bi biti od dana podnošenja zahtjeva ili ako je postupak pokrenut po službenoj dužnosti onda od tog dana.
  8. Hvala
    Luna33 je reagirao na scvrtil6 u Pravo iz socijalne skrbi   
    Drugostupanjsko tijelo je ministarstvo, koje donosi rješenje po vještačenju viših vještaka. Smatram da je vijeće viših vještaka u Središnjem uredu ZOSI izvršilo vještačenje po osnovi dokumentacije koje je ministarstvu dostavio CZSS iz Vašeg mjesta i to bez Vašeg prisustva. Rješenjem drugostupanjskog tijela (ministarstvo) naloženo je prvostupanjskom (CZSS) da ponovi postupak po njihovim naputcima. Dakle CZSS će Vam izdati novo rješenje prema nalazu i mišljenju Vijeća viših vještaka, u kojem će sve ostati isto već samo činjenica da je utvrđena invalidnost II stupnja. Po meni to ništa ne mijenja jer pravo na doplatak za pomoć i njegu pripada osobama III stupnja invalidnosti (TEŽE bolesti) a osobna invalidnina pripada osobama IV stupnja (TEŠKA bolest).
    Na žalost po Vas mislim da je tako. Još samo napomena: morate razlikovati invaliditet od invalidnosti. Invaliditet je postotak oštećenja (%) a invalidnost je stupanj (I-IV) dakle funkcionalnost unutar invaliditeta, također, CZSS radi isključivo po nalazu i mišljenju vještaka
  9. Sviđa mi se
    Luna33 je reagirao na Matrix u Oporuka u sudu   
    ... onaj kojemu će to eventualno pripasti (oporučni nasljednik), ne
  10. Sviđa mi se
    Luna33 je dobio reakciju od Borbena7 u Oporuka u sudu   
    Hvala vam na pojašnjenju.
  11. Sviđa mi se
    Luna33 je reagirao na Spitfire u Kupnja stana u društvenom vlasništvu   
    Upisano društveno vlasništvo znaći da je nekretnina, dakle zemljišna čestica sa zgradom vjerovatno vlasništvo JLS koje su po prijašnjim propisima morale nositeljima stanarskog prava na njihov zahtjev prodati stanove u takovim zgradama. Kako je kasnije uspostavljeno vlasništvo posebnih dijelova nekretnine (etažirano) vlasnici tih posebnih dijelova su oni koji su upisani u ZK s neodređenim suvlasništvom u cijeloj građevini tj. zajedničkim dijelovima. Pošto je ista i zaštičeno kulturno dobro u teretovnici je upisana zabilježba u korist RH što znaći da je prodavatelj kulturnog dobra dužan najprije istodobno ga ponuditi RH, Županiji te JLS na čijem se području ono nalazi, navodeći cijenu i druge uvjete. Ukoliko navedeni ne pokažu interes ili prođe 60 dana od primitka pisane ponude, prodavatelj ga može prodati drugoj osobi uz cijenu i uvjete koji ne mogu biti niži od ponude iznad navedenima. Ukoliko se pisano ne ponudi, pravna osoba kojoj je povrijeđeno pravo prvokupa može podnijeti tužbu za poništenje ugovora o kupoprodaji.  
    Pojednostavljeno, vlasnik posebnog dijela nekretnine u ovome slučaju je onaj tko je upisan u ZK, može ga prodati no prije toga mora ponuditi RH, Županiji ili JLS. Nasljednici u slučaju smrti nasljeđuju to vlasništvo posebnog dijela nekretnine i upisuju se kao su/vlasnici u ZK.  
  12. Sviđa mi se
    Luna33 je dobio reakciju od Borbena7 u Uzdržavanje u bračnoj zajednici   
    U redu, hvala.
  13. Sviđa mi se
    Luna33 je dobio reakciju od Borbena7 u Pravo iz socijalne skrbi   
    Hvala Vam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija