Jump to content

Korisnik59

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na vodovod1 u Video snimanje važnih događaja + ostale djelatnosti   
    e nema toga, bilo bi prejednostavno😀ali zato ima Pravilnik https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_04_42_1419.html pa si morate uspoređivati
  2. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na vodovod1 u Video snimanje važnih događaja + ostale djelatnosti   
    18.12.-ostalo tiskanje
    18.14 knjigoveške i srodne usluge
    74.10grafički dizajn
    74.20 videosnimanja
    sve ovo je slobodno, ukucahte si NKD 2007 s objašnjenjima pa vidite da li Vam odgovara
  3. Sviđa mi se
    Korisnik59 je reagirao na drot13 u Prijetnje ubojstvom mojoj obitelji i meni   
    OK, ja sam ti rekao svoje i mislim da nisi u pravu po hrpu ovoga što si tu napisao, ali kako hoćeš, nemam namjeru više piliti.
    Što se tiče zahtjeva za odobrenje nabave oružja, nije moguće prognozirati kako će neki pojedini slučaj proći.
    Što se tiče objave, slobodno objavi što želiš, pa ćemo obrisati ako/kada će trebati (imaj na umu da nije stalno netko od modova tu, tako da možda protekne neko vrijeme nakon što zatražiš brisanje).
     
  4. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na Borbena7 u Komad fasade pao na automobil   
    Osim policije i prijave, fotografije, svjedoci...
    Prijava policiji, zatim predstavniku stanara ili upravitelju koji će Vas uputiti na osiguranje.
  5. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na drot13 u Komad fasade pao na automobil   
    Ako saznaš koje osiguranje imaju, možeš ih kontaktirati, pa će ti reći možeš li podnijeti zahtjev odmah ili ćeš morati (ili si morao) zvati policiju.
  6. Sviđa mi se
    Korisnik59 je reagirao na drot13 u Kazna za vožnju u naselju 56km/h iznad dozvoljene.   
    Novčana kazna od 1320 do 2650 eura i 6 bodova, a ako nije prvi put, onda ide i zabrana upravljanja (mada policija nekad odmah predlaže zabranu i kod prvog puta, pa sud odlučuje hoće li ju potvrditi ili ukinuti).
    Ogromna većina postaja prijavi onog čije podatke vlasnik pošalje, bez ikakvog dodatnog istraživanja, ali pojedine nekad dodatno istražuju (rijetko i bez posebnih pravila), tako da se može reći da će najvjerojatnije prijaviti onog čije podatke pošalješ.
    Ako ne pošalješ nikakve podatke, ide ti (vlasniku) novčana kazna od 660 do 1990 eura, bez bodova i zabrana. U tom slučaju se dalje ništa ne istražuje, tako da nitko ne dobiva kaznu za brzinu, samo vlasnik ovu za nedavanje podataka.
    U svakom slučaju se možeš žaliti na policijsku kaznu, pa će onda o tome odlučivati sud koji u najboljem slučaju može smanjiti novčanu kaznu na 1/3 one prvobitne.
    I u svakom slučaju imaš pravo plaćanja 2/3 izrečene kazne.
  7. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na sivko u Prijetnje ubojstvom mojoj obitelji i meni   
    Ako prijeti ubojstvom prijavi prijetnju policiji a oni će dalje.Kad prijaviš tek onda možeš "konkurirati" za nabavu legalnog oružja.
  8. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na Zmijanka u Izdržavanje kazne zatvora Remetinec- pravo na kontakt informacije   
    Lijepi pozdrav.
    Nakon mjesec dana iščekivanja sa jako malo informacija, naučila sam kako funkcionira dobivanje prava na kontakt trećoj osobi u Remetincu.
    Odlučila sam podijeliti to ovdje jer znam da ima još ljudi koji svaki dan očajno gube živce čekajući,jer informacije iz zatvora su površne,a ni na internetu nije bolje, čitala sam satima i satima.
    Nije lako kad je netko tvoj u zatvoru,tako da nadam se da ću pomoći nekome.
    Ovo što pišem odnosi se isključivo na zatvor Remetinec, izdržavanje pravomoćne kazne,nakon odrađene dijagnostike,kada osoba počne izdržavati kaznu. Ovo ne vrijedi  za osobe koje su jos uvjek na dijagnostici i koje su u istražnom zatvoru! 
    Za dobivanje kontakta kao treća osoba, potrebno je prvo da zatvorenik nakog prebacivanja sa dijagnostike na odjel za izdržavanje kazne zatraži da se vas navede za kontakta. Ako ste obitelj,onda je to jednostavno i brzo. Nazove vas njegova savjetnica i pita da li želi biti kontakt,potvrdite da želite i pošaljete mailom svoj rodni list. U roku tjedan,dva dobije se dozvola i zatvoreniku se pusti vaš broj i moze vas zvati, možete u posjetu i slati pakete.
    Ako niste obitelj,ako ste treća osoba,a treća osoba je prijatelj/ica, djevojka, zaručnica,nedokazana izvanbračna supruga(postoji zakonom izrečeno što je dokazana izvanbračna zajednica), onda to traje jako dugo.
    Nakon poziva savjetnica i vaše potvrde da želite biti kontakt, zatvorenika se ispituje o Vama,pitaju ga vašu adresu,datum rođenja,dalje ne znam, uglavnom te osnovne stvari koje bi svatko trebao znati o svom partneru. Ako zatvorenik kaže točne podatke,onda zatvor provjerava na policiji  i sudu  da li se vas može staviti za kontakta. 
    Da bi dobili dozvolu od suda i policije, najbitnije je da ne smijete imati nikakve veze sa djelom zbog kojeg zatvorenik izdržava kaznu,niti imati ikakvu povezanost u kaznenoj prošlosti s njim. Također,gledaju da li vi imate kaznene progone.
    Nakon što zatvor dobije odobrenje od suda i policije,onda se čeka da vijeće zatvora to odobri "do kraja."  Zatvor odobrava na način da mora proći mjesec dana od kad je zatvorenik kod njih (na izdržavanju,tu se ne ubraja što je mjesec dana bio na dijagnostici) i onda gledaju zatvorenikovu ocjenu vladanja,svakih mjesec dana dobiju ocjenu vladanja. Ako je ocjena dobra,napokon nakon minimalno mjesec dana dobijete dozvolu da budete kontakt!!
    Biti kontakt kao treća osoba znaci imati pravo na jedan posjet mjesečno,i blagdanom(ako ga mjesec ima) na cca.sat vremena,u sobi,ne preko stakla. Možete slati pakete i on vas može zvati ako ima novaca. 
    Pozivi su jako skupi,koliko sam shvatila,nisam ovo 100% sigurna,minuta prema mobitelu je 4kn. Mogu zvati kad god su na šetnji. Koliko dugo smiju razgovarati to ne znam, moj ima maksimalno pravo 4 minute. Kada zove piše:privatni broj, tako da provjerite da vam nisu blokirani u mobitelu privatni brojevi. 
    S obzirom da je korona opet zatvorila posjete, imaju pravo na dva puta mjesečno po 20min preko video linka. To je također procedura naravno!
    Prvo zovete savjetnicu i kažete da želite ga vidjeti preko videa. Onda ona njemu odnese pristupnicu za to,pa on to ispiše i vrati njoj. Pa vama na mail dolazi također pristupnica uz koju jos priložite dokumente i morate odnjeti na portu u zatvor. Ne znam da li može poštom,meni je rekla da donesem. I onda opet čekate... A zatvor to i je, čekanje...
    Nadam se da sam nekome pomogla s ovim informacijama jer znam koliko je teško imati tamo nekog kog volite i koliko je svaki dan kao vječnost,a informacija nema. Lako je kad ste obitelj,ali za nas treće osobe to je procedura živaca koja traje minimalno mjesec dana. 
    Lijepi pozdrav svima i čuvajte živce, doći će i taj dan kad će izaći,a do tada sretno i samo strpljivo i snažno u glavi!
  9. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na sivko u Prekoračena brzina za 16 km/h, koje su mi opcije?   
    Ne.
  10. Sviđa mi se
    Korisnik59 je reagirao na krakovv u Prekoračena brzina za 16 km/h, koje su mi opcije?   
    Pozdrav,
    prvo, ispričavam se jer pretpostavljam da ima istih ili sličnih tema, ali brzim pregledom nisam našao, a nemam trenutno vremena svuda čitati pa zato i pitam ovdje.
    Situacija je da sam uslikan od strane policijskog službenika kako u naselju gdje je ograničenje 50 km/h, vozim 76 km/h, te je to uz sigurnosnu razliku umanjeno na 66 km/h što je 
    službeno prekoračenje od 16 km/h. Propisana novčana kazna je 60 eura. Nisam nikada počino bilo kakav prekršaj pa ne znam kako to sve funkcionira, imam vozačku već
    deset godina i ovo mi je prva kazna.
     
    Tek sam dobio obavijest o počinjenom prekršaju te obrazac podaci o vozaču, traži se. Pa imam par pitanja.
    1. Piše da mogu platiti polovicu kazne u roku od 3 dana od zaprimanja obavijesti. Pošto sam danas otišao na poštu podići kaznu, zanima me na koja se to tri dana odnosi, tj. do kada mogu to platiti? 
    I ima li utjecaja što je 01.11. neradni dan?
    2. Piše da protiv ove obavijesti ne mogu podnositi pravne lijekove, znači li to da ne mogu slati prigovor/žalbu na ovo? 
    3. Ako sada ne mogu slati prigovor, u kojem slučaju mogu? I ima li se smisla žaliti na način da priznam krivnju, pokajem se i tražim da novčanu kaznu zamjene opomenom pošto nikada nisam nikakav prekršaj počinio?
    4. Ima li mi se smisla uopće žaliti i koje sve mogu biti posljedice/troškovi ako idem u smjeru žalbi?
     
    Još jednom, potpuni sam laik za sve ovo pa su vjerojatno i pitanja glupa, ali u svakom slučaju zahvaljujem na odgovorima jer će mi puno pomoći!
     
     
  11. Sviđa mi se
    Korisnik59 je reagirao na mfranger u Postupanje policije   
    Lijepi pozdrav,
    nedavno mi se dogodila neugodna situacija sa policijom i susjedima, gdje mi je postupanje policajaca bilo malo čudno, pa imam samo par pitanja ako netko zna, da se ne bi ponovilo🙂
    Susjeda je zvala policiju jer je iz mog stana čula lajanje psa. To se dogodilo nekad oko 20 sati, dok mene nije bilo doma. Policija je došla ispred stana, i pokušali su me kontaktirati na mobitel, ali ja se nisam javljao, jer igrom slučaja sam bio na sastanku i mobitel mi je bio isključen. Nakon toga su zvali moju majku, koja se odmah javila i u roku 15ak minuta došla do stana. Nakon još desetak minuta uspjeli su me dobiti na telefon, sve smo riješili fino i pristojno, i oni su otišli.
    Poslije sam razgovarao s majkom detaljnije, i rekla mi je da su joj policajci govorili da će, ako se ne javim uskoro, razbiti vrata i provaliti u stan. Trebao bih napomenuti da je ovo prvi put da imam ikakvog posla s policijom, i nikad nisam imao nikakvih problema sa susjedima niti pritužbi na buku ili lavež.
    E sad, prvo pitanje je: da li policija ima pravo uznemiravati moje roditelje sa nečim ovako trivijalnim? Ja jesam mlađa osoba, ali sam debelo punoljetan i stan je moje vlasništvo. Moja majka je starija žena sa slabijim srcem, razumljivo da ju je jako uznemirio večernji poziv sa policije, i nije mi jasno zašto je policajcima uopće palo na pamet nju kontaktirati oko ovakve gluposti. Iskreno manje štete bi bilo da su razbili vrata i nju ostavili na miru.
    Drugo pitanje je: da li policija ima pravo nasilno ulaziti u moj stan zato jer je pas navodno kratko lajao? Pretpostavljam da su mislili da sam u nesvijesti u stanu ili nešto slično, ali po toj logici bi mi mogli upadati svaki put kad ne otvorim vrata kad netko zvoni. Koliko znam, policija mora imati jako dobre razloge za nasilni ulazak u dom, pa ako su već mislili da sam u stanu u nesvijesti, zašto nisu odmah provalili nego 15 minuta stajali ispred vrata i prijetili da će ući.
     
    Ispričavam se na duljini posta, i puno vam hvala unaprijed! 🙂
  12. Sviđa mi se
    Korisnik59 je reagirao na Davor80 u Pravo na koristenje zajednicke terase (krova)   
    U našem slučaju je izlazak na krov dozvoljen isključivo dimnjačaru i majstorima, jer smo nakon čvrstog krova, obnovom dobili foliju s nasipanim šljunkom po kojem se mora izuzetno pažljivo hodati. Oko toga smo se svi usuglasili. Već unutar garantnog roka su nastupili problemi pa bi svako suvišno hodanje po krovu vjerojatno izazvalo dodatne komplikacije. Napravio bih eventualno provjeru da li su u elaboratu o etažiranju ( ili nekom drugom službenom dokumentu) površine terase i krova jasno odvojene. Ako je terasa popločana ( kao kod nas) i može se koristiti neovisno od ostatka krova, zbilja ne znam koji bi bio zdravorazumski ili čak na zakonu utemeljen razlog zabrane korištenja.
  13. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na LjuboZG u Komad fasade pao na automobil   
    Nije bitno je li zgrada etažirana ili nije, suvlasnici zgrade su suvlasnici u određenim udjelima koji su upisani u zemljišnu knjigu.
     
    Obratite pozornost i na ovo što je felixx napisao. Sin je suvlasnik nekretnine ako je kao takav upisan u zemljišnim knjigama. Sinu je nastala šteta ako je vozilo u njegovom vlasništvu. Ako vozilo nije u njegovom vlasništvu, nego on to vozilo samo koristi, šteta nije nastala sinu nego vlasniku vozila. To sve utvrdite prije nego išta pokrećete.
  14. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na sivko u Parkirano vozilo oštećeno s utemeljenom sumnjom krivca   
    Imaš osiguravajući kuću pa se dogovarajte.Ukoliko nisi zadovoljan s ponuđenim ideš na sud da potražiš zadovoljštinu.To su ti opcije.Nitko ti ovdje ne može reći koliki si % ti kriv.
  15. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na Bonaparte u Parkirano vozilo oštećeno s utemeljenom sumnjom krivca   
    Odvezite auto u ovlašteni auto-servis, neka poprave ono što se navodi na izvidu štete (ako utvrde dodatna oštećenja, zove se osiguranje radi dopune izvida), te onda račun šalju osiguranju. 
    Osiguranje direktno njima plaća tih 80-85% računa, te kad dođete po svoje vozilo, Vi platite razliku i preuzmete auto. 
    U slučaju da osiguranje odbija platiti po tom računu, Vi imate sve što Vam je potrebno za tužbu (nadam se da imate fotografije oštećenja, tj. kad su radili izvid, osiguranje ih je trebalo napraviti). 
  16. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na sivko u Parkirano vozilo oštećeno s utemeljenom sumnjom krivca   
    Vidi čl.82.st.1 t.12 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama .Platio i time priznao prekršaj.Ako ne prihvatiš ponuđeno od osiguranja na redu je da se sudiš s njima pa kako bude na sudu.A i odšteta će bit nakon završenog suda.
  17. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na drot13 u Prolaz kroz crveno na semaforu - snimljeno   
    Ne, kamere ne snimaju prolaz na crveno, a bez brige, kad budu, bit će u svim medijima...
  18. Hvala
    Korisnik59 je reagirao na drot13 u Prolaz kroz crveno na semaforu - snimljeno   
    Misliš na kamere Grad Zagreba, tj. mogu li se one upotrijebiti u sudskom postupku? Ako na to misliš, mogu, ali se snimke čuvaju 30 dana...
  19. Sviđa mi se
    Korisnik59 je dobio reakciju od drot13 u Parkirano vozilo oštećeno s utemeljenom sumnjom krivca   
    Policija mi je dala izvješće da je taj auto to skrivio i s njim sam otišao na osiguranje tog auta gdje su auto poslikali pa će mi popravak.
    Hvala na informacijama svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija