Jump to content

Lažna kaznena prijava za nasilje i rastava


Zeznuto2019

Preporučene objave

Pozdrav. Imam jako tešku situaciju vezano za moja prava, skrbništvo i postupak rastave. Već sam nekoliko godina sa suprugom koja unazad nekoliko godina stalno mulja a ujedno me i prevarila. Imamo Dvoje malo dobne djece 13g i 17g. Kada je sve isplivalo van i ova agonija krenula sa njenom prijevarom naravno da je bilo i verbalnih sukoba sa moje strane jer sam povrijeđen.Situacija se ponekad stiša a ponekad rasplamsati. Zadnje što mogu reći da u zadnjem verbalnom sukobu se počela ozljeđivati sa vidljivim ranama a ujedno je  i mene ozljedila te me navodno prijavila tako je rekla ili u zdravstvenoj ustanovi ili u centru za socijalnu skrb a tko zna možda i u policiji (Neznam stvarno jel je). Ona je dosta ne stabilna osoba i zanima me sljedeće jer smo prije nekoliko dana pokrenuli rastavu u centru za socijalnu skrb 

Kako sud odlučuje o svemu ovome i skrbništvu ako me stvarno prijavila a ja sam ne dužan te kako to dokazati  JA SAM SPREMAN I ZA POLIGRAF He he he (djeca su nažalost čula jedan dio našeg verbalnog sukoba a samo ozljeđivanje nisu vidjela) 

Da li mogu dobiti skrbništvo nad djecom ako ima zdravstvenih problema koji utječu na njene psihofizičke promjene i da li se to stanje može stvarno uzeti u obzir na osnovu njene dokumentacije tj dokazati da bolest uzrokuje takvo ponašanje a ona na procijeni glumi suprotno. 

Oboje želimo skrbništvo a pogotovo ja jer stvarno ne zaslužuje djecu  te ako se ne možemo dogovori sporazumno putem centar za socijalnu skrb koliko će me koštati parnički postupak ili kako se već zove. 

Ako sud presudi u njenu korist koliko ću morati plaćati alimentacija s time da imam kredit (plača neto 7886 kn a kredit 2985 kn) 

Unaprijed zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, poligraf Vam nije dokaz u postupku..

Što se tiče ostalog što navodite vezano za skrbništvo nad djecom, sve se uzima u obzir, sud utvrđuje sve činjenice bitne za dobrobit djece, vrši se socijalna anamneza roditelja kako bi se utvrdilo koji od roditelja ima bolje uvjete i sve ostalo vezano za dobivanje skrbništtva nad djecom (kojem roditelju će djeca biti povjerena na odgoj i skrb i s kojim će živjeti), naravno, kod djece uzrasta kao Vaša, uzima se u obzir i njihovo mišljenje i temeljem tako utvrđenog činjeničnog stanja, sud donosi odluku s kojim roditeljem će dalje djeca živjeti, tj. kojem roditelju će biti povjerena na skrb i odgoj, dok se roditelju s kojim djeca neće živjeti, određuju način i vrijeme osobnih kontakata sa djecom, kao i, primjenom čl. 310. ObZ, plaćanje uzdržavanja za djecu.

Što se tiče kredita koji navodite, kod određivanja uzdržavanja se ne uzima u obzir, jer uzdržavanje djece ima prioritet nad svim ostalim davanjima i kreditima.

Za djete uzrasta 13 godina, kao vaše, minimalno uzdržavanje je negdje oko 1.200,00 kn, dok za dijete od 17 godina iznosi negdje oko 1.300,00 kn mjesečno (pišem okvirno), što bi za obadvoje iznosilo negdje oko 2.500,00-2.600,00 kn mjesečno

 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija