Jump to content

hitno- testiranje u gospodarstvu


karmelah

Preporučene objave

Nema razloga za paniku. Testiranja ovise o kopmaniji. One " poznatije" npr. T-com i sl. imaju prvo psihološko testiranje, koje je muka jer traje nemoguće dugo, negdje i i do tri sata. Bio sam na dosta takvih testiranja i mogu reć da su u većini slučajeva dlietantska i stvarno ponižavajuća. Neke tvtke u drugom krugu pismeno testiraju i znanje jezika, ali to je iznimka.

Rezime: prvi krug psiho-testiranja

drugi krug - u pravilu razgovor

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam bila u Dioni-Dinovi. vrlo jednostavno psihološko testiranje (različiti pojmovi, slični pojmovi), test opće informiranosti( razna pitanja - koji je najbrojniji narod u Kini, tkoje BR.1 u Alan Fordu, glavni grad Sirije itd), engelski - gramatika, rečenice, neupravni govor), informatika - pitanja iz Windowsa, Worda, Excella, interneta i stručni dio pitanja: zor, ztd, zoo

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno najbolje testiranje ima jedna kolegica odvjetnica koju iz kolegijalnih razloga neću spomenuti, ali samo da natuknem, voli raditi po amerikanski.

 

Prvo test opće inteligencije, pa posebne, pa one za koju nisi niti znao da postoji.

 

Pa test jednostavnih zadataka opće kulture, kulture Inka i Maya, amerikanske kulture (neš' ti kulture od 500 godina), kulture ispijajnja čaja ...

 

To traje cca. 4-5 sati.

 

A šećer na kraju, otvaraju se vrata i ono ulazi psihologGica na završni (final countdown) usmeni razgovor.

 

Vjerujte, nakon 5 sati ispiranja mozga, psihičkog lomljenja i pisanja dali voliš životinje (više neznaš da li sebe voliš, a kamoli životinje), jel bi prijavio najboljeg prijatelja da okrzne pješaka autom (kojeg li glupog pitanja - jel bi ona prijavila svog, ali nema podpitanja tipa da li se tom čovjeku nešto dogodilo i sl.) i još kojekakvih američkih pametnih, reči će te joj i ono što majci rođenoj niste rekli kad ste bili u depresijama većim nego Mrtvo more.

 

Eeee, tu vas čeka. Okom sokolovim proučava tvoju mimiku i mimikriju (riječnik Klaić), dal si pogledao gore lijevo ili dolje desno ili uopće dal si progledao (Neurolingvističko programiranje) i na kraju kaže javit ćemo Vam se.

 

A sad, izlaziš van, znojiš se, odao si joj (pronicljivoj) tajne koje graniče sa najdubljom intimom, nisi siguran da li si uopće normalan (dobro da još i ne traži lovu za psihoseansu), nisi siguran jer si bio na razgovoru za vježbenika ili vježbeničkog tajnog agenta pri podružnici CIA-e u RH i još na kraju kaže javit ćemo Vam (šta će mi javit, dal sam normalan ili dal sam dobio posao).

 

Osječaj nakon toga je neopisiva praznina duše, polupraznost polupraznosti čaše, samopreispitivanje i preispitivanje odgovora odnosno da li si tituliran da razmišljaš svojom glavom.

 

Kolege, budite spremni na sve i to prolazi.

 

Cijenite dobrog principala jer će Vam dati nešto što će vas pratiti cijelog života i ne nasjedajte na glupave priče kompleksaša.

 

Moj je bio (još je živ i radi) odlična osoba kojoj sam zahvalan za cijeli život na odnosu koji je imao prema meni. RESPECT.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija