Jump to content

Prijedlog za ovrhu - VIP/A1


Linola44

Preporučene objave

Poštovanje, 

Prošle godine u 09. mjesec mi je preko noći u periodu od ponoć do šest ujutro mobitel potrošio 20 GB interneta jer se odspojio s WiFi-ja zbog učestalih problema s B-Netovim internetom (također u vlasništvu A1). Kada sam otišao na posao ujutro dobio sam SMS da su mi mobilni podaci blokirani i da dugujem 6,000 kuna za prekoračenje mobilne tarife.

Naravno, odmah sam nazvao njihovu službu za korisnike koji su mi rekli da imam "sreće" što su blokirali na 20 GB interneta jer bi inače račun bio još veći. Kada mi je stigao račun, otišao sam u poslovnicu kako bi napisao prigovor. I sami radnici centra su bili šokirani iznosom koji mi je naplaćen no to je sad manje bitno. Prigovor sam skupa s njima napisao i poslao poštom no odbili su ga i blokirali mi odlazne pozive dok ne podmirim dugovanje.

Od tada nisam platio nijedan sljedeći račun jer nisam imao novaca za platiti taj od 6,000 kuna.

Danas sam preporučeno dobio prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave, od odvjetničkog društva odnosno javnog bilježnika, na iznos od 10,000 kuna od kojih je 6,000 kuna od tog mjeseca a ostatak od ostalih neplaćenih računa. Na poleđini je također i rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u kojem se navodi da nadmirim dugovanje u roku od 8 dana te da imam pravo prigovora u roku od 8 dana.

Zanima me mogu li napisati prigovor na taj iznos od 6,000 kuna jer se ne osjećam krivim zbog njega već da smatram da je to nepoštena praksa. Nijedan ostali mjesec pretplate nisam potrošio više od 2 GB interneta a taj put mi je VIP isključio mobilne podatke tek nakon dodatnih 6,000 kuna interneta van tarife, što su mogli bez ikakvog problema stornirati jer je očito da je u pitanju pogreška. Za primjer, u T-Mobile tarifi nije moguće trošiti Internet van paketa jer kada ga potrošite ga uspore te nakon 24 sata ugase do sljedećeg mjeseca.

Je li moguće iz ove situacije gdje imam prijedlog za ovrhu cijeli slučaj poslati na sud? U najgorem slučaju bi s prigovorom makar htio odgoditi ovrhu na mjesec dana dok ne skupim novce.

U kojem obliku da pišem prigovor te koliko u prosjeku vremena prođe dok prigovor dođe na razmatranje i vrati se s odgovorom?

 

Hvala na vremenu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete uložiti prigovor u idućih 8 dana. Šaljete ga javnom bilježniku koji je donio rješenje o ovrsi i pozivate se na poslovni broj iz rješenja o ovrsi. Navedete sve ovo što ste ovdje spomenuli, a možete svoje tvrdnje argumentirati i dokazima. Javni bilježnik po zaprimanju prigovora, cijeli spis šalje na sud, a pred kojim ćete biti pozvani dokazati navedeno i osloboditi se ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Možete uložiti prigovor u idućih 8 dana. Šaljete ga javnom bilježniku koji je donio rješenje o ovrsi i pozivate se na poslovni broj iz rješenja o ovrsi. Navedete sve ovo što ste ovdje spomenuli, a možete svoje tvrdnje argumentirati i dokazima. Javni bilježnik po zaprimanju prigovora, cijeli spis šalje na sud, a pred kojim ćete biti pozvani dokazati navedeno i osloboditi se ovrhe.

Poštovanje, možete li mi reći je li ovaj prigovor valjan, trebam li što dodati osim imena i potpisa na dnu te je li broj ovrhe koji trebam napisati onaj koji piše u gornjem desnom kutu rješenja o ovrsi? 

 

"PRIGOVOR NA RJEŠENJE O OVRSI NA TEMELJU VJERODOSTOJNE ISPRAVE
 
broj OVRH-XXXX/2019
 
kojeg je donio javni bilježnik XY iz Splita radi naplate XY kn
 
Rješenje o ovrsi donešeno na temelju vjerodostojne isprave pod rubriciranim brojem sam zaprimio dana XY pa ovime u dozvoljenom roku pravodobno izjavljujem prigovor protiv djela tog rješenja jer smatram da je dug nastao zbog greške operatera te se ne osjećam odgovornim za 6.014,22 kuna od ukupnih 10.150,23 kuna koje se potražuju od mene.
Naime, sporni dug je nastao prekoračenjem tarife za koje me operator nije upozorio u pravodobnom vremenu.
HAKOM nalaže da se korisnika mora upozoriti u najkraćem roku ako je trošak korištenja usluga dvostruko veći od prosječnog iznosa za usluge u prethodna tri mjeseca.
Kako je moj prosječni račun VIP-u (sada A1) iznosio oko 750 kuna mjesečno, od čega je oko 270 kuna za mobilnu uslugu "Mobilna L", a ostatak za otplatu uređaja u rate, a prekoračenje je po njihovom izračunu bilo 6009,39 kuna što je više od 20 puta više od prosječnog računa, smatram da nisam odgovoran za taj trošak.
Zbog svega navedenog tražim ukidanje rješenja o ovrsi i upućivanje u parnicu."
 
Je li u redu da u zadnjoj rečenici dodam "Smatram da mi je korištenje podatkovnih usluga trebalo biti pravovremeno ograničeno zbog moguće zloupotrebe te zbog svega navedenog trazim ukidanje rjesenja o ovrsi i upućivanje u parnicu" ili da preskočim taj dio.
 
Ovo sam pisao pomoću forme za žalbu koju sam našao na jednom forumu.

EDIT: Je li pametnog uvrstiti i ovo u prigovor ili je to nešto što bi trebao priložiti kada budem pozvan na sud dokazati da nisam kriv?

"Također, uvidom u "cjenik elektroničkih komunikacijskih usluga A1 Hrvatska d.o.o" pod "1. Tarifni modeli i opcije za privatne korisnike - pretplatnike" se navodi da je  cijena za 1 GB interneta izvan mjesečne naknade 30 kuna za 1 GB u tarifi "Mobilna S" odnosno 20 kuna za 1 Gb u tarifi "Mobilna M" i "Mobilna L" što bi za dotično prekoračenje trebalo iznositi maksimalno 160 kuna više od prosječnog mjesečnog računa."
 
uređeno: od Linola44
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Slobodno možete sve navesti, a potom u parnici to dokazujete.

Hvala vam puno na odgovoru, ne mogu izraziti dovoljno zahvale.

 

Zadnje pitanje, mogu li prigovor uručiti osobno u ured javnog bilježnika ili moram slati poštom? Ukoliko uručim osobno, moram li dobiti nekakvu potvrdu da je prigovor uručen? Kako se mogu zaštitit da ne uzmu prigovor i ne bace ga u smeće kad izađem iz ureda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Linola44 je napisao:

mogu li prigovor uručiti osobno u ured javnog bilježnika ili moram slati poštom? Ukoliko uručim osobno, moram li dobiti nekakvu potvrdu da je prigovor uručen? Kako se mogu zaštitit da ne uzmu prigovor i ne bace ga u smeće kad izađem iz ureda?

Prigovor šaljete JB poštom, ali preporučeno i s povratnicom. Ili ga osobno odnesete JB i tražite od njega da na jednom primjerku (ostaje trajno kod Vas) stavi prijamni pečat kao dokaz zaprimanja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija