Jump to content

Lažan iskaz na sudu


anonimno

Preporučene objave

Dali je normalno da sudac ignorira dokaz o davanju lažnog iskaza. Ako nije kome da se žalim tj. dali mogu prijaviti negdje tog suca!???

 

Napominjem, osoba koja je dala lažni iskaz željela je ostvariti višu financijsku korist na osnovu vlastite nezaposlenosti. Dokaz koji sam priložio je potvrda porezne uprave na kojoj jasno stoji da je osoba zaposlena??!!

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osoba koja je dala lažni iskaz željela je ostvariti višu financijsku korist na osnovu vlastite nezaposlenosti.

 

kakav je to postupak vođen? u kom svojstvu je ta osoba ispitana? u kom trenutku je dala sudu taj podatak koji po vama nije istinit?

iskreno, jako je teško iz ovako šturih i nabacanih rečenica izvuči nešto i onda još zaključiti da bi se tu radilo baš o kaznenom djelu davanja lažnog iskaza kako to KZ propisuje..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali je normalno da sudac ignorira dokaz o davanju lažnog iskaza. Ako nije kome da se žalim tj. dali mogu prijaviti negdje tog suca!???

 

mozes, ako je sucu predocen dokaz koji ukazuje da svjedok laze, onda je sudac pod prijetnjom kaznenog progona, obavezan o tome obavijestiti nadleznog drzavnog odvjetnika.

 

u ovom slucaju mozes podnjeti kaznenu prijavu i protiv tog svjedoka zbog davanja laznog iskaza i protiv suca zbog neprijavljivanja kd koje se goni po sluzbenoj duznosti, a ja te ohrabrujem da isto i ucinis - suci su prvi koji moraju striktno postivati kz i odgovarati ako to ne cine, pogotovo u ovakvim slucajevima.

 

(do ce vjerojatno pokrenuti postupak protiv svjedoka, a odbaciti prijavu protiv suca jer nece naci osnovane sumnje da bi sudac to pocinio s namjerom, ali sama prijava ce biti dovoljna da isti sudac ovakvo nesto nikada vise ne ponovi)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija