Jump to content

Ima li zalba svrhe?


Pepita12345

Preporučene objave

Postovani,

Suprug je prije dvije godine otvorio svoju gradevinsku firmu u kojoj je on bio direktor. Nazalost nije islo kako se nadao i firma je otisla u stecaj i izbrisana je iz sudskog registra. E sad, za vrijeme dok je firma jos postojala, digao je materijal na bianco zaduznicu u jednoj trgovini sa gradevinskim materijalom u iznosu od 1600 kn. Nazalost nikad to nije platio. Tuzili su ga, isao je na ispitivanje i cekali smo sto ce se desiti. Danas je stigla nepravomocna presuda na kaznu zatvora od 7 mjeseci ali uvjetnu s rokom kusnje 2 godine i za platiti 6000 kuna u roku 30 dana. Imamo 8 dana za zalbu. E mene sad zanima, dali ima svrhe zaliti se? Suprug ne bjezi od toga da mora platiti, nikada do sada nije kaznjavan, ali evo spletom okolnosti sve se tako izdogadalo,  i da zna da je kriv, to je rekao i kad je bio na ispitivanju. Htjeli smo u zalbi napisati dali bi mogli platiti na vise rata, jer smo podstanari, i samo suprug radi i od njegove place zivimo i imamo malo dijete. Dali ima ikakve nade da bi to bilo prihvaceno? I nije mi jasno kako su od 1600 kuna dosli do 6000, je li to kazna na taj iznos ili sto? I jos nesto, sto ako se taj iznos kazne ne plati, dal onda ide u zatvor? Svjesna sam blokade u tom slucaju ako se ne plati ali dal i onda ima neki vremenski rok za placanje?

Unaprijed hvala

uređeno: od Pepita12345
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

6.000,00 kn je očigledno iznos koji je utvrđen u računima da je vrijednost imovinsko-pravnog zahtjeva. Ima smisla pisati žalbu, jer sudovi uvažavaju zahtjeve za obročnu otplatu, a čak i da ne, žalbom odgađate pravomoćnost presude, jer tek od trenutka kad je presuda pravomoćna počinje teći rok u kojemu mora platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija