Jump to content

obavijest o gradilištu


kira

Preporučene objave

Poštovani

Dali ima iznimaka kada je riječ o obveznom isticanju ploče, o gradilištu/obavijesti(investitor,građevinska dozvola,projekt,nadzor,i dr.., naime,na moj upit komunalni redar JLS odgovara mi da nije nužna ova obavijest kada se recimo radi fasada na višekatnici na kojoj je postavljena skela, s tim da građevina nije dovršena,primjerice, krovište,okoliš i unutarnje uređenje i sl.,nekretnina uz prometnicu.

Lijepo molim za Vaše mišljenje i tumačenje,

lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , kira je napisao:

na moj upit komunalni redar JLS odgovara mi da nije nužna ova obavijest

Komunalni redar je u krivu ako se radi o ispod navedenome (a prema opisanome bi se radilo i u ovom slučaju)

Adaptacija ili novogradnja, sasvim je svejedno ako se radi o fasadi ili bilo kojim radovima iz čl.5 Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama sa zadnjim izmjenama i dopunama iz 2019.

Dakle, ako se izvode radovi na postojećoj građevini koja ima više od tri stana odnosno, tri funkcionalne jedinice i ukupnu bruto građevinsku površinu veču od 600 m2, isti se izvode prema navednom članku pravilnika i potreban je glavni projekt. Nadalje, čl.6 kaže da je investitor dužan prijaviti početak radova kod izvođenja radova iz čl.5, a također je dužan provesti stručni nadzor pri izvođenju radova iz čl.5.

Pravilnik o sadržaju i izgledu ploče kojom se označava gradilište u tome slučaju propisuje da se gradilište na kojem se uklanja građevina na temelju projekta uklanjanja, gradi odnosno izvode radovi na temelju glavnog ili tipskog projekta, ili održava postojeća građevina, a potrebna je provedba stručnog nadzora i prijava početka građenja, mora biti označeno pločom pri čemu se navodi što ista obvezno sadržava.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne radim ja radi susjed, iz stare nekretnine radi novu nekretninu, dakle bila je postojeća obiteljska kuća i onda iz nje radi se nova zapravo višekatnica, cca 800 m2 e sad što je to, to je ono što ne znamo a trebalo bi biti na toj ploči, nekretnina je u izgradnji cca 20 g,

,lp

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija