Jump to content

Rjesenje o ovrsi i poziv na suradnju


ElizabetJ

Preporučene objave

 Postovani, molim za pomoc. Ovo je citat iz sudskog rjesenja: 'Prema odredbi cl. 79.g st. 1.ZSP-a, sud ce po sluzbeno duznosti donijeti rjesenje o otvaranju i zakljucenju jednostavnog postupka stecaja potrosaca ako utvrdi da je vrijednost imovine potrosaca koja bi se mogla unovciti kao stecajna masa jednaka ili manja od 10000 kn.

S obzirom da iz Ocevidnika Fina-e proizlazi da je potrosac u neprekidnoj blokadi 1716 dana (dulje od tri godine neprekidno), da ima vise evidentiranih neizvrsenih osnova za placanje radi prisilnog ostvarenja trazbina ciji zbroj ne prelazi iznos od 20. 000,00 kn s osnova nenaplacene glavnice, kao i cinjenicu da je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrosaca koja bi se mogla unovciti kao stecajna masa u ovom postupku manja od 10.000,00 kn, to je razvidno da su u konkretnom slucaju ispunjene pretpostavke za otvaranje i zakljucenje jednostavnog postupka stecaja nad imovinom potrosaca iz cl. 79.g. st. 1 ZSP-a, pa je rijeseno kao u tockama 1. i 2. izreke ovog rjesenja.

Odredbom cl. 79.g st. 4. ZSP propisano je da ce sud u rjesenju otvaranju i istovremenom zakljucenju jednostavnog stecajnog postupka nad imovinom potrosaca osloboditi potrosaca od preostalih obveza u odnosu na osnove za placanje i u odnosu na vjerovnike iz cl. 79.a. ZSP, pa je primjenom citirane odredbe potrosac oslobodjen od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike i iznose trazbina navedene u tocki 3. izreke ovog rjesenja.

U Zagrebu 23. siječnja 2020. godine'

06.02.2020. dobila sam poziv na suradnju od EOS MATRIX d.o.o., s ponudom za sklapanje sporazuma kojim bi mogla ostvariti mogucnost obrocne otplate dugovanja u iznosu 8.451,70 hrk. Molim vas za pravni savjet da li bi prosljedjivanjem ovog sudskog rjesenja drustvu EOX MATRIX d.o.o. mogla dokazati da nisam u mogucnosti podmiriti gore navedeni iznos jer sam i dalje tesko bolesna, neprekidno sam sedam mjeseci na bolovanju i otpustena sam iz bolnice 26.02.2020. ili mi vi mozete ponuditi neko pravno rjesenje koje bi mi pomoglo. 

Unaprijed zahvaljujem! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se donese rješenje, odlučujući o prijedlog u nadležne Financijske agencije za prov3edbu jednostavnog stečaja nad imovinom potrošača, potrošač se oslobađa obveza u odnosu na osnove za plaćanje i u odnosu na vjerovnike iz čl. 79. Zakona o stečaju potrošača (npr. osnove Ovr-1/1, Ovrv-1/11, itd. itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovo rjesenje ne ulazi dug od EOS MATRIXA, to su bila prijašnja dugovanja od kojih sam oslobodjena, a ovo je doslo naknadno pa me zanima da li bi mi sudsko rjesenje o oslobodjenju od prijasnjih dugova moglo pomoci kod rjesavanja novog obznanjenog duga od EOS MATRIXA jer sam vec navela da se moja financijska situacija od tada nista nije promijenila. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija