Jump to content

Odgoda zatvora


Marin7777

Preporučene objave

prije 21 sati , Marin7777 je napisao:

Kazna zatvora radi alimentacije 

Pozdrav, dali ima neka osoba koja se razumije oko ove teme da mi odgovori na par pitanja 

Ne postoji najbolji razlog, već su zakonski propisani razlozi zbog kojih se može tražiti odgoda izvršavanja kazne zakona. Pogledajte čl. 54. Zakona o izvršavanju kazne zakona, te sukladno svojim osobnim prilikama, utvrdite imate li kakve osnove za predmetnu odgodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
, Marin7777 je napisao:

Ovako, dobio sam poziv za 5.3 za poziv za upućivanje na izdržavanje kazne zatvora od 8 mjeseci radi alimentacije, sad me zanima u praksi oprilike nakon kolko se ide u zatvor od dobijanja tog poziva i da li mogu traziti odgodu 

Nema pravila, ali koliko je meni poznato to u svakom slučaju ne traje dulje od 6 mjeseci. Kako Borbena kaže, nema "najboljeg" razloga za odgodu, ili imate valjanu zakonsku osnovu ili ne.

Pripazite samo na rok za podnošenjem molbe (3 dana od uručenja rješenja o upućivanju ili od saznanja za razlog odgode), u protivnom sudac izvršenja će vam molbu odbaciti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otprilike -

Ivo Ivić

Ivanova ulica 1

10000 Zagreb

Županijskom sudu u XY

Sucu izvršenja na broj Ik.XY-Z/20 (broj rješenja o upućivanju)

 

Predmet : Molba za odgodom izvršenja kazne zatvora

 

Ivi Iviću dana XY.XY.2020. uručeno je rješenje Županijskog suda u XY broj Ik.XY-Z/20 o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora u trajanju XY mjeseci (godina), na koju kaznu je osuđen pravomoćnom presudom Općinskog/Županijskog suda u XY broj K.XY-Z/19 od XY.XY.2019.

Na temelju čl. 54. st. 3. t. 9. Zakona o izvršavanju kazne zatvora, Ivo Ivić podnosi molbu za odgodom izvršenja spomenute kazne zatvora. Naime, Ivo Ivić je osoba koja skrbi, vodi brigu i uzdržava svoje roditelje, majku (Ivu Ivić) i oca (Igora Ivića), koja oba roditelja su starije životne dobi, nisu zaposlena niti radno sposobna niti imaju dovoljno sredstava za život odnosno ne mogu ih ni ostvariti iz vlastite imovine, a u obitelji Ivić nema druge osobe, koja bi bila dužna ili mogla preuzeti brigu o spomenutim roditeljima. Stoga Ivo Ivić moli nadležan sud da uvaži molbu i odgodi izvršenje spomenute kazne zatvora sve dok Ivo Ivić ne osigura adekvatnu skrb za roditelje, a maksimalno na 6 mjeseci.

Molbi prilažem rodne listove roditelja, izvatke iz zemljišnih knjiga o nekretninama u vlasništvu roditelja, izvatke iz bankovnih računa roditelja (ako ih ima).

U Zagrebu, XY.XY.2020.

Ivo Ivić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija