Jump to content

UK business nije poslao (i odbija poslat) invoice


belcher

Preporučene objave

Pozdrav,

Jako cudna situacija, prvi put mi se ovo dogodilo. Ima cca dva mjeseca narucio nesto iz UK firme, prije cega sam uredno pitao kako obavit kupovinu da na invoiceu uredno pise ime moje firme i VAT ID, kazu nema problema poslat cemo. Kupnja obavljena, proizvod stigao, trazim invoice, nema odgovora. Prije tjedan dana ponovim mail, odgovore prakticki bez odgovora, i bez invoicea.

Pisem ovo navecer dok sam jos pod dojmom, sutra cu se cut s racunovođom da mi oni objasne sta ce s tim, ali sta uopce napravit u ovakvoj situaciji? Postoji li kakvo tijelo kojem se ovakve stvari prijave? Nije da sam bio fizicki u ducanu, pa nisu kucali racun, pa da mogu odbit obavit transakciju na vrijeme. Ne razumin zasto bi se ikakva firma ovako ponasala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Direktno webshop firme, nije nikakva 3rd party platforma tipa Amazon. Nemam account na njihovom webshopu; imam mailove s njima u kojima mi potvrđuju da napravim narudzbu, posaljem im broj narudzbe i da ce provideat VAT invoice. Obavio sam sve kako je trazeno, invoice nisam dobio. Nema nikakav account s kojeg bi ga skinio, u posiljci je bio samo nekakav ekvivalent otpremnice.

Online kupovine su mi valjda 90% svih nabavki, od SADa do Kine, nije da prvi put to radim, ali prvi put mi se dogodilo da firma jednostavno ignorira zakonsku obavezu slanja racuna. Ne znam uopce kako bi se postavio tu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija