Jump to content

Sudski troškovi u kaznenom pravu


Trinity14

Preporučene objave

Pozdrav,

Bio sam okrivljenik u kaznenom sudskom postupku u kojemu moram podmiriti ukupne troškove kaznenog postupka iz čl-145. stavak 2. točka 1. do 8.  ZKP/08 i Rješenja o određivanju paušalnog iznosa za troškove kaznenog postupka i iznosu ??? u korist proračunskih sredstva RH. 
Zanima me da li imam mogućnost tražiti otpis navedenih sudskih troškova ukoliko priložim odgovarajuću dokumentaciju. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam znao da mogu tražiti a odvjetničko društvo, koje me zastupalo, nije nikada dalo takovu informaciju. Postupak se vodio od 2013, 24.2.2020. od odvjetničkog društva sam dobio info da je odbijena žalba na izjavljenu prvostupanjsku presudu. Na koji datum donošenja presude mislite, prvostupanjske!?!

Postupak se vodio od 2013 - od tada su se financija situacija promijenila

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G-man,

Kako se bliži rok od 15 dana za plaćanje troškova, (24.2.2020 dobio obavijest, 10.3.2020 je rok za plaćanje) kontam sam sutra, preporučeno poštom poslati dopis na OS Zadar, ja sam u Zagrebu.

Dali ide neki klasični dopis, uz popratnu dokumentaciju, ili koristim već neki obrazac tipa ZFO? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može samo klasičan dopis, poziv na zakonsku osnovu i prilog dokumentacije koja se tiče imovinskog stanja (potvrda HZZ-a, Porezne, izvadak iz ZK i sl.).

Imajte doduše na umu kako taj dopis ne sprečava eventualnu provedbu ovrhe do koje bi moglo doći u slučaju neplaćanja troška, ali za to bi vam se još prvo trebao javiti DORH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav G-man,

Danas sam preuzeo od Suda, da u roku od 15 dana izvršim uplatu temeljem presude...

Piše, između ostalog "na osnovu pravomoćne presude ovoga suda od datuma 14.2 2018., pozivate se uplatiti u roku od 15 dana"....a u podacima za uplatu troškova stoji "rok plaćanja 15 dana po primitku "...pitanje glasi, kad počinje teći rok od 15 dana za uplatu?!  Vjerujem, da je to, od datuma primitka, a to je od danas, dakle do 27.3.2020 se mora platiti iznos?! Hvala

Btw.U e-spisu sam vidio da su zaprimili moj zahtjev za otpis troškova...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija