Jump to content

Premještanje puta


Pistacia

Preporučene objave

Poštovani, vlasnik sam dvije parcele između kojih se nalazi pješački put širine cca 2m, s jedne strane tih dviju parcela ide kolnik, a sa druge pješački put. Zanima me imam li legalno pravo premjestiti put koji se nalazi između parcela 50 m južnije tako da dvije parcele spojim u jednu. Mogu li to napraviti bez suglasnosti susjeda ili trebam tražiti odobrenja? 
Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo kazete da put nije ni ucrtan, a onda se cudite da morate pitati vlasnike puta da bi ga izmjestili? Ili ste se krivo izrazili ili mi nije jasno kako mislite izmjestiti neciju cesticu? Mozda najbolje da stavite sliku katastra pa da se vidi o cemu pricate.

Tko se uopce koristi tim putom i koriste li se jer im eto pase tako ili im je to put to svoje cestice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Put je između moje dvije čestice, budući da sam jednu nedavno kupio. dakle izmjestio bih ga za par desetaka metara južno, zadržala bi se ista duljina i širina puta,samo bi eto bio 30 m južnije. katastarski tu ništa nije riješeno, sve je dio jedne velike parcele čija 2 fragmenta sam vlasnik ja. Ispričavam se na lošoj terminologiji, pošto mi to nije struka. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos mi uvijek nije bas sve jasno, mozda je do mene, ali po ovome izgleda da ste vlasnik (knjizni ili vanknjizni?) jednog dijela (u naravi dva dijela jer je izmedu njih put) parcele? Postoji li vlasnik tog puta ili je to "nicija zemlja"? Niste odgovorili da li je taj put vlasnicima okolnih parcela jedini prilaz ili mogu i drugim putem doci do svoje parcele?

Mozda ipak najbolje da potrazite ovdje taj komad zemlje pa da postavite sliku kako to tocno izgleda i oznacite koji su Vasi dijelovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija