Jump to content

zastoj ovrhe


danijel014

Preporučene objave

moli se savjet...u odnosu na ovaj zakon s provedbom ovrhe na plaći od strane poslodavca. Tvrtka smo od 200 djelatnika...NJih oko 70 ak ima obustava na plaći. Nisu nam sporna konkretna rješenja o ovrsi koja ima poslodavac te ih trenutno neće plijeniti..Je li znate kako postupiti s administrativnim zabranama od kredita, npr.. izjava o pristanku, koja isto ima svojstvo ovršnosti...Također, nekim radnicima redovito se skida svaki mjesec kredit temeljem te izjave, pa da li poslodavac treba prestati plijeniti i daj dio prema banci?

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , danijel014 je napisao:

Je li znate kako postupiti s administrativnim zabranama od kredita, npr.. izjava o pristanku, koja isto ima svojstvo ovršnosti...

Ovršni zakon kao jednu od ovršnih isprava navodi i ovršnu javnobilježničku odluku ili ovršnu javnobilježničku ispravu. Prema tome, administrativna zabrana je ovršna javnobilježnička isprava s kojom je dužnik dao suglasnost da se radi naplate vjerovnikove tražbine zaplijeni dio njegovog stalnog novčanog primanja i da se isplati izravno vjerovniku na način koji je već određen u toj ispravi. Ovakva isprava ima učinak rješenja o ovrsi, tako da sam mišljenja da je i ona podložna za zastoj koji trenutno vrijedi za ovršne postupke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija