Jump to content

Sluznost provoza preko neuređene površine?


Davorzg

Preporučene objave

Imam zemljiste za gradnju obiteljske kuće. Ono sto je problem sto je vazecim Urbanistickim planom prikljucak kuce predviden preko kolno pristupnog puta.

Taj put je u katastru isparceliran i katastarske kulture put međutim u naravi ne postoji vec je to dijelom neuređena šljunčana povrsina a dijelom šikara i zelenilo. Posjednik se vodi kao javno dobro putevi i vode znaci RH.

Zakonom o gradnji svaka grad.cestica mora imati prikljucak na prometnu povrsinu. Prometna povrsina se definira kao površina javne namjene, povrsina u vlasnistvu vlasnika gradevinske cestice ili povrsina na kojoj je osnovano pravo sluznosti provoza i prolaza u svrhu pristupa do čestice.

E sada ide moje pitanje, da li jedinica lokalne samouprave koja izdaje posebne uvjete priključenja u sklopu izdavanja građevinske dozvole, moze dozvoliti služnost provoza preko takve postojeće neuređene povrsine ili se ipak na tom mjesti mora sagraditi planom predviđen kolno pristupni put kao uređena prometna površina?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija