Jump to content

Promjena izjave , zatajit nasljednik


Brown47

Preporučene objave

Prije pet godina, nedugo nako smrti moga oca sa kojim nisam bio u odnosima....Njegova zena me je nazvala i rekla , kako mora zurno pokrenuti ostavinsku , jer zeli preuzeti njegovu daleko bolju mirovinu...kuca je kao vec prepisana na nju,a jedino sto osim mirovine ide na ostavinsku je i automobil. Na moje pitanje cega se ja tocno odricem njezin javni biljeznik je rekao neka jednostavno navedem ;svega u njezinu korist... Zaista mi nije stalo do nasljedstva zbog samog odnosa koji smo imali za vrijeme njegovog zivota , na sto je vjerujem i ona sama racunala uz olakotnu okolnost da sam u inozemstvu i moj dolazak je bio neizgledan na duze vrijeme...a njoj je kao hitno jedino zbog same mirovine.

Do danasnjeg dana ne znam cega sam se odrekao, a zasto se odmah nisam sjetio ...ne krivite me, jer ja sam ga samo jednom imao prilike vidjeti kad sam bio tri godine starosti.Naime moj pokojni otac ima izvanbracnog sina , koji je bio zatajit na ostavinskoj.

 Moje pitanje ; Da li je moguce ponoviti ostavinsku i da se ovaj put odreknem  svog dijela nasljedstva u korist brata ??  S obzirom da uskoro dolazim u Hr na odmor...sto mi je ciniti??Da li trebam jednostavno poci na sud, da li trebam prvo advokatu?? I da li je moguce uopce ponovno ponavljanje ostavinske i promjene iskaza ??

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 56 minuta, Brown47 je napisao:

koji je bio zatajit na ostavinskoj

On nije pozvan na ostavinsku i nije sudjelovao u njoj niti je ista naslijedio ili se odrekao? Ili Vi niste znali da on postoji?

Svoju izjavu vise ne mozete povuci, ako ste se odrekli u korist nekog, tj. ustupili nekom svoj dio, onda je to to. Brat ako nije ukljucen u ostavinsku raspravu bi mogao podici tuzbu da ga se ukljuci u ostavinu, ali, neka me netko ispravi, Vasa izjava jos uvijek stoji. Ne znam moze li se izjava promijeniti ako biste dokazali da niste znali za njega.

Da ste se samo odrekli svoj dijela (bez ustupa), onda bi Vas dio bio razmjerno podijeljen na ostale nasljednike. Ali ako je istina da je ostavina samo mirovina i auto, na mirovinu nema pravo (ako je bio punoljetan), tako da bi jedino imao pravo na auto, neznam koja je vrijednost auta da bi se isplatilo upustati u to. Ovisno na temelju cega je oceva zena postala vlasnica kuce, imao bi pravo i na nuzni dio od kuce. Opet, puno je parametara (je li kuca bracna stecevina ili ne), koji dio kuce bi mogao traziti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Brown47 je napisao:

S obzirom da uskoro dolazim u Hr na odmor...sto mi je ciniti?

Prije svega trebate preuzeti svoj primjerak ovog rješenje o nasljeđivanju i onda nam se javiti sa konkretnim informacijama. Naime, ovdje je puno toga nepoznatog, točnije ništa ne znate osim da je bila zakazana ostavinska rasprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija