Jump to content

Povrat darovanog suvlasništva nekretnine


RHEADUBROVNIK

Preporučene objave

Ugovorom o  bračnoj  diobi  ex-suprug me natjerao da poklonim kuću  koju  sam naslijedila od pok roditelja našoj  djeci. Ja sam vlasik  4/24 (  mali  stan u  kojem živim) , a na preostali  dio  kuće imam pravo plodouživanja. Morala bi uzeti  kredit, ali sa ovakvim suvlasništvom ne mogu  uzeti  hipoteku  na tu  kuću. Koji  je postupak povrata darovanog suvlasništva ? Djeca bi  mi  "vratila" darovano pa bi  kuća glasila 1/1 na mene što  bi  omogućava hipoteku. Da li  je to  moguće ? Putem odvjetnika ili  javnog  bilježnika ? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još  jedno pitanje. Ugovorom o  bračnoj  diobi  sam djeci također poklonila moj suvlasnički  udio u  kući  koju sam tijekom  braka  gradila sa ex-suprugom. Prevarom ex-supruga i odvjetnika se ex-suprug uknjižio  sa plodouživanjem na taj  dio  koji  sam poklonila djeci. ( Da ne idem u  detalje koliko sam naivna bila i  ne provjerila s drugim odvjetnikom ). Djeca (punoljetna) i  dalje žive s ocem obzirom  da je stan u kojem ja živim premal  za nas troje. Obzirom  da se uknjižio  sa plodouživanjem na njihov suvlasnički  dio, jeli  uopće moguće da mi  vrate darovano i  ako  jest u  kojem momentu  će saznati  ex-suprug jer u  tom momentu će nastati  cirkus ? ( Prevaru  smo  kasno  otkrili, pokušala sam tužit i  njega i  odvjetnika, ali  uzalud tko  je jači-taj  tlači.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je moguće vratiti darovano no s time se ne briše pravo služnosti koje ostaje upisano kao takovo i briše se eventualno odreknućem ovlaštenika prava služnosti, što iz opisanoga ne vjerujem da će bivši napraviti. Prema tome možda vaš problem i nije u tome kada će bivši saznati za povrat dara, koliko je u tome da banke nisu (barem je tako bilo) sklone davati kredite za nekretninu na kojoj postoji upisano pravo služnosti. To bi prvo trebali provjeritit s bankama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija