Jump to content

Suvlasnik gradi bez suglasnosti ostalih...


anonimno

Preporučene objave

Suvlasnik sam zemlje na kojoj se nalazi bespravna kuca, prosirivana vise puta, a zadnji puta prije vise od 30.g. kada je bio samo jedan vlasnik, koji je pretpostavljam odobrio gradnju. Stari vlasnik je umro, a objekt sa zemljistem, imovinskom raspravom, razdjeljen nasljednicima na jednake dijelove.

 

Sada, jedan od suvlasnika prosiruje dio kuce u kojoj on zivi, bez pristanka ostalih suvlasnika. Isto radi na stetu nas ostalih suvlasnika jer je zemljiste sluzilo za parking vozila.Naravno, radovi se izvode tjekom popodneva i vikenda, a buka je nesnosljiva.

 

Pa me zanima dali je ispravno podnijti kaznenu prijavu zbog keznenih dijela iz clanaka 228. i 266. KZ-a?

 

Novim GUP-on na predmetnoj cestici postoji mogucnost gradnje jednog objekta, a osumljiceni pokusava gabarite svog djela objekta sto bolje uklopiti u gabarite zadane planom a time sebi izboriti taj dio zemljiste za sebe. Ostali djelovi zemljista nemaju predvidjenu mogucnost gradnje. Na mjestu di je GUP-om predvidjena gradnja moguce je napraviti objekt na 3 kata, a nas je 3 suvlasnika pa bi podjela bila moguca, ali osumljiceni ne pristaje na nikakvu zajednicku (hm, legalnu) gradnju.

 

Ima li u ovome obilježlja nekih drugih kaznenih djela (prevare)?

 

BTW. Slucaj je prijavljen gradjevinskoj inspekciji te ga je ista zaprimila pocetkom kolovoza 2006.g. ali nije do sada izasla na teren. Ima li nacina za ubrzanje postupka?

 

Hvala

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro je da ste prijavili gradjevnoj inspekciji...i sada vam preostaje cekati jer mislim da malo inspektora ima a puno posla...terena i tako to.

Probajte s pozurnicama prema gradjevnoj inspekciji i isto tako na znanje Ministarstvu prostornog uredjenja, graditeljstva i dr...

Ako vise ne mozete :čeka: onda u jednoj od faza zatrazite od spomenutog Ministarstva da vam jave kaj je s tim vasim predmetom od 08.2006 godine, i tako malo po malo sve dodje na svoje...

I pisite sve napismeno preko urudjbenog ureda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija