Jump to content

jedni ime obrta različito/prošireno ime za djelatnost


isto

Preporučene objave

Pozdrav,

Već nekoliko godina imam paušalni obrt s više prijavljenih djelatnosti i do sad sam obavljao isključivo poslove vezane za osnovnu djelatnost vezanu za turizam. Ove godine je, zbog znanih nam okolnosti, turizam stao pa sam krenuo s obavljanjem druge djelatnosti koja s turizmom nema veze.

Zanima me smijem li na računu imati drugi logo i drugi naziv ovisno o pruženoj usluzi (a da se isto tako na računu vidi ime obrta i ostali podaci koji moraju tamo biti istaknuti).

Primjerice, ako mi se obrt zove Vodič, a želim da mi se na računu za usluge obavljene u turizmu ističe logo i naziv Turistički Vodič, a za usluge obavljene za drugu djelatnost bude npr. Električni Vodič, s tim da mi u podnožju računa naravno bude istaknuti naziv, oib i sve što je već potrebno. Trebam li ishoditi neke posebne dozvole, prijave ili dr?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, radi se o brandu, a ne o imenu obrta. Kao što imate kafić koji se zove Pero, a vlasnik tog kafića je Janko j.d.o.o.. Ili kao što imate web-portal www.najskuplje.hr, a vlasnik i onaj tko održava taj portal je Jeftino d.o.o.. Dakle, dopušteno je i ne morate niti mijenjati ime obrtu, a niti tražiti posebna dopuštenja, jedino pazite da se radi o djelatnosti koju također imate registriranu, a ne neregistriranoj djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija