Jump to content

naknada putnih troškova


anonimno

Preporučene objave

molim za savjet:

 

posjedujem rješenje državnog tijela po kojem smo ja i tuženik dužni postupati, a u izvršenju tog rješenja nekoliko puta do sada sam otputovao na mjesto označeno rješenjem u rješenjem određenim terminima, ali suprotna strana nije izvršila svoj dio obveze, pa su mi radi toga nastali troškovi uzaludnog putovanja.

 

podnio sam tužbu za naknadu tih troškova i uspio dokazati odgovornost suprotne strane, ali sudac uporno tvrdi da nema uzročno posljedične veze između propuštanja suprotne strane da izvrši svoju obvezu i mojih troškova. istaknuo sam da se svrha, cilj i rezultat zbog čijeg postizanja je donijeto rješenje nemože ostvariti djelovanjem samo jedne strane na koju se ono odnosi, već samo obadvije istodobno i na određenom mjestu, te da cilj radi toga nije postignut, pa su s toga moji troškovi bili uzaludni s čime se sudac slaže, ali ističe da bi ja ionako imao te troškove da je cilj i postignut, pa stoga nema uzročno posljedične veze. žalio sam se na takvu presudu i predmet je vraćen tom sucu na ponovno odlučivanje.

 

sada smo opet u pat poziciji i neznam što da napravim. da li bih negdje mogao zatražiti pomoć u obliku mišljenja, pismenog tumačenja?postoji li neki stručnjak u RH za ta pitanja?

 

unaprijed hvala.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A pokušajte iskopati što sudske prakse u svoju korist, pogledajte u ING registru, kontaktirajte RRiF ili Informator. Zaista ste u nezavidnom položaju. A radi čega je IIstup. sud vratio presudu? Da li radi pogrešne primjene mat prava? Mislim da li su mu je oni vratili jer je krivo odlučio ili...jer ako je onda će i on dobro razmisliti kad vam odluči idući put odbiti tužb. zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija