zoranp objavljeno: 3. rujan 2020. Dijeli objavljeno: 3. rujan 2020. Potvrda o ustrojbenom mjestu odnosno zvanju hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata? Što to točno znači, traže mi to iz mirovinskog a s obzirom da sam bio samo u narodnoj zaštiti i imam HRVI i Borbeni sektor. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zoranp odgovoreno: 6. rujan 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 6. rujan 2020. Piše ovako, pa možda netko zna: (potvrda o ustrojbenom mjestu odnosno zvanju hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata ili osobnom činu u godini koja prethodi godini u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu, odnosno ukoliko ustrojbeno mjesto nije navedeno –plaću koju je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata odnosno hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata primao prema osobnom činu, zvanju odnosno ustrojbenoj dužnosti u trenutku razvojačenja odnosno stradavanja, ovisno o tome što je za njega povoljnije, prema čl. 34. ZOHBDR (NN, br. 121/2017). A kao što rekoh bio sam samo u nz a na potvrdi od nz piše da sam obavljao dužnost vojnika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Skywalker007 odgovoreno: 11. rujan 2020. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2020. Poštovani to zvanje treba mirovinskom da bi vam izračunali mirovinu prema par činjenica. Tema obrađena od strane poštovanog profa pa tamo imate sve lijepo objašnjeno. Imate HRVI, borbeni sektor, zvanje, staž itd. Ako vam piše vojnik onda oni računaju prema ovom pravilniku plus dani u borbenom sektoru vaš staž. Uglavnom to sve što je navedeno može se vidjeti u tablici profa za okvirni izračun mirovine. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_03_26_628.html . prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 11. rujan 2020. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2020. , zoranp je napisao: Piše ovako, pa možda netko zna: (potvrda o ustrojbenom mjestu odnosno zvanju hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata ili osobnom činu u godini koja prethodi godini u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu, odnosno ukoliko ustrojbeno mjesto nije navedeno –plaću koju je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata odnosno hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata primao prema osobnom činu, zvanju odnosno ustrojbenoj dužnosti u trenutku razvojačenja odnosno stradavanja, ovisno o tome što je za njega povoljnije, prema čl. 34. ZOHBDR (NN, br. 121/2017). A kao što rekoh bio sam samo u nz a na potvrdi od nz piše da sam obavljao dužnost vojnika. Poštovani zoranp, Ministarstvo branitelja (nadležni županijski ured) treba Vam izdati potvrdu o ustrojbenom mjestu vojnik a sve temeljem priznavanja statusa branitelja na osnovu sudjelovanja u NZ i njihove potvrde. Lijep pozdrav Skywalker007 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pesti odgovoreno: 14. rujan 2020. Dijeli odgovoreno: 14. rujan 2020. , prof je napisao: Poštovani zoranp, Ministarstvo branitelja (nadležni županijski ured) treba Vam izdati potvrdu o ustrojbenom mjestu vojnik a sve temeljem priznavanja statusa branitelja na osnovu sudjelovanja u NZ i njihove potvrde. Lijep pozdrav Poštovani Prof. Jeste li sigurni da mora tražiti potvrdu u ministarstvu branitelja? Meni bi bilo logičnije da je zatraži u područnom uredu MORH- a u pododsjeku za poslove obrane? Ne znam možda griješim... ali nekako mi je to logičnije Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zoranp odgovoreno: 17. rujan 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2020. (uređeno) , pesti je napisao: Poštovani Prof. Jeste li sigurni da mora tražiti potvrdu u ministarstvu branitelja? Meni bi bilo logičnije da je zatraži u područnom uredu MORH- a u pododsjeku za poslove obrane? Ne znam možda griješim... ali nekako mi je to logičnije U pravu si, tu potvrdu traži mirovinsko od područnog uredu MORH- a Područnom odsjeku za poslova obrane. Nemože se osobno dobiti već se šalje direktno mirovinskom. Meni je negdje zapelo pa sam osobno išao pitati u Područnom odsjeku za poslove obrane u čemu je problem pa su riješili. uređeno: 17. rujan 2020. od zoranp pesti 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.