Jump to content

Korištenje godišnjeg odmora nakon dugotrajnog bolovanja


Liquid

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć što učiniti, i kome se obratiti?

situacija je sljedeća: radim u državnoj službi na nedoređeno od 2009.g, dana 21.08.2018.godine dogodila se ozljeda na radu koja je trajala sve do 31.05.2020.godine. Po povratku na posao poslodavac me obavještava neka iskoristim nakon 1.radnog dana godišnji odmor kojeg sam po rješenju stekao u 2019.godini što sam i učinio sukladno Zakonu o radu do 30.06.2020.g a da ostalih par dana propada. Nakon nekoliko dana surfanja (na tom godišnjem :D ) naišao sam na 132. Konvenciju Međunarodne organizacije rada koja kaže da se godišnji odmor mora između ostaloga iskoristi do isteka 18 mjeseci od KRAJA godine u kojoj je stečen. U prevedenom značenju godišnji odmor koji sam stekao 2018.g a nisam iskoristio (20 dana) imao bih pravo iskoristit do 30.6.2020.godine a godišnji odmor koji sam stekao 2019.g imao bih pravo iskoristiti do 30.6.2021.g.

U pravnoj službi poslodavca na moje pitanje imam li pravo koristiti godišnji odmor iz 2018 godine (iskoristio samo 10 dana od 30 prije ozljede na radu 2018.godine) te "par dana koji su propali" iz 2019.godine rekli su da NEMAM PRAVO.

132. Konvencija MOR-a je još uvijek na snazi te kao pravni dokument priznat od RH još davne 2002.g ima zakonsku snagu veću od Ustava i Zakona RH.

službeni upit postavio sam putem " urudžbirane zamolbe" 8.6.2020g. na koje još dan danas nisam dobio odgovor.

Što učiniti? pokrenuti Upravni spor? tužit RH? tj. poslodavca? mogu li potraživat kakvu naknadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Da li su Vam bar ponudili isplatu naknade za taj neiskorišteni godišnji odmor?

Poslodavac se nije udostojio ni odgovorit na moj zahtjev/zamolbu da mi omoguće korištenje g.o. a po ZOR-u isplata je moguća samo ako nisam iskoristio prije prestanka radnog odnosa (što ne namjeravam). Znaći moj poslodavac mudro šuti već 3,5 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija