Jump to content

ovrhe


sipekjos

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

Iz agencije matrix dobio sam info da mi ne mogu olašati blokadu, jer im zakon ne dozvoljava da maknu instrumente osiguranja iz fine. Imam li uopće pravo na dogovor sa vjerovnikom da mi se ne plijeni mirovina nego žiroračun. Na način da plijene jedno i drugo preostaje mi dati otkaz ugovora o djelu te će oni onda imati samo dio od mirovine.

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne postoji članak zakona koji zabranjuje da se vi dogovarate i sklapate sporazume, ali postoji članak zakona koji nalaže način kako se provodi ovršni postupak i tu se sa nikakvim sporazumom ne može utjecati na postupanje na koje Ovršni zakon obvezuje. Sporazum možete primjenjivati, ako ovrhovoditelj nije zatražio provedbu ovrhe od Fine ili poslodavca/HZMO, a ako je zatražio, tada vrijedi samo Ovršni zakon, a ne i sporazum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan.

Imam jedno pitanje,imao sam dug prema T-comu koji mi je došao na naplatu putem FINE. U razgovoru sa odvjetničkim uredom Hanžeković koji zastupa T-com su mi rekli da dug mogu i sam uplatiti kako bi se nalog preko FIne stopirao,samo da uplatim do 18.10 prije isteka moratorija. Ja sam upatu obavio u petak.16.10, i poslao javi sam odvjetnčkom uredu,međutim izgleda da oni nisu poduzeli ništa jer je FIna im je isteko moratorij zapljenila sredstva sa računa.

Sad zadnja dva dana pokušavam vidjeti kako da mi se vrate ona sredstva koja sam uplatio sam,al iz ureda mi se nitko ne javlja ni na mailove ni na pozive.

Smtram da su mi iz odvj.ureda dali pogrešne informacije,ili u najmanju ruku nepotpune kad su mi rekli da je dovoljno da u petak platim da bi povukli prisilnu naplatu.

U slučaju da mi do kraja tjedna ne vrate novac,razmatram mogućnost neke tužbe, mislim da materijala ima samo me zanima dali bi bi se tu radilo o tužbi za prijevaru ili za stjecanje bez osnove.?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Nema ovdje osnove za tužbu, ali ima za pravna sredstva ovršenika koja Vam stoje na raspolaganju sukladno čl. 210. Ovršnog zakona. Samo pazite da svoj zahtjev sudu podnesete prije isteka roka od 60 dana računajući od dana zaplijene novčanih sredstava.

Hvala.dali se u ovom slučaju može primjeniti i članak 62. o protuovrsi s obzirom da sam ja dug uplatio prije pljenidbe, pa bi se moglo smarati da je ovrhovoditelj dvaput podmiren?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za proglašenje ovrhe nedopuštenom podnosite nadležnom Općinskom sudu. U zahtjevu se pozivate na čl. 210. Ovršnog zakona i apelirate na hitnost odlučivanja, odnosno u skladu sa zakonskim propisanim rokovima. Zahtjevom tražite da sud ovrhu proglasi nedopušteno s obzirom da je dug u cijelosti podmiren. To Vam je žalbeni razlog propisan čl. 50. st. 1. toč. 9. Ovršnog zakona. Uz taj zahtjev dostavljate dokaz ste stvarno izravnom naplatom ovršeni preko Fine (Očevidnik iz kojega se vidi da je u pitanju ta konkretna ovrha) i dostavljate dokaz da je dugovanje podmireno. Zahtjev treba biti datiran, vlastoručno potpisan i mora se nedvojbeno vidjeti da se odnosi na poslovni broj ovršne isprave koja je dostavljena Fini na provedbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutra šaljem zahtjev sudu.Sad sam tek vidio da je prošlo skoro mjesec dana jer se tih 60 dana računa od kad je fina zaprimila zahtjev (2.10). U slučaju da sud ne uspije u vremenskom roku poslati riješenje o nedopuštenj pljenidbi,ak osam dobro shvatio  tada mogu tražiti u parnici povrat sredstva i troškove,kako piše u čl.210.st.4-to se odnosi na protuovrhu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, ivanpula1984 je napisao:

U slučaju da sud ne uspije u vremenskom roku poslati riješenje o nedopuštenj pljenidbi,ak osam dobro shvatio  tada mogu tražiti u parnici povrat sredstva i troškove,kako piše u čl.210.st.4-to se odnosi na protuovrhu?

Sud strogo pazi na ove rokove, odnosno u pitanju su hitne odluke koje se donose u roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija