Jump to content

Gradnja i PDV.


zamagljeno

Preporučene objave

Poštovani. Nakon što sam dobio građ.dozvolu za gradnju stambenog objekta, skupljao sam par ponuda od par izvođača radova. Gotovo svi su mi svoje ponude(cijene) naveli bez PDV-a! Nadalje, s kim god sam razgovarao o detaljima plaćanja svi su mi govorili ili sugeriralo u smislu, npr, ako je cjelokupan trošak 100 kn onda neka 80 ide na račun tj sa PDV-om a preostalih 20 u kešu (bez PDV-) tako da mi bude jeftinije. Razgovarao sam o tome sa nekolicinom ljudi poznanika i prijatelja  raznih profila profesija (i policajci među njima pa i fratar...itd) među kojima su neki isto u fazi dogovaranja gradnje i uočio sam da spomenuti 80 kod njih može pasti čak i na 60! 

Moje je pitanje, ako pristajem na takve ponude tj ako platim 80% cijene na račun tj sa PDV-om a preostalih 20% u kešu i ako se to, iz bilo kojeg razloga, sazna od strane organa gonjenja, 

ima bi ja tada po zakonu pravo da se branim kako sam veći dio platio uredno? Odnosno, tolerira li zakon u TAKVOM primjeru da neki postotak ne ide preko računa(bez PDV-a) i onda pravnih negativnih posljedica po meni ne bi bilo? 

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam namjeru pristati mada nije stvar u tome da bi samo izvođać morao plaćati porez nego bi i meni bilo jeftinije. Ali sad imam i jednu drugu diljemu. Susjedna parcela ima vlasnika, ili dva, niko točno ne zna, do kojih ni njihov rođak čija parcela graniči s mojom na drugoj strani i problem te parcele što značajnim dijelom duž moje parcele odnosno uz moju parcelu izvire grmlje, draći, i svakakve grane koje se doslovce protežu s te parcele na moju parcelu. Njihov rođak, pa i geodet radi izmjere, zvali su te vlasnike ali bez uspjeha i na kraju njihov rođak kaže da su u inozemstvo. Zbog toga svega morao sam prije godinu dana koristiti cidokor kako bi bar uz moju parcelu i na dubinu oko metra osušio te drači i grmlje  jer drugačije ne bi mogao. Problem je sada u tome što opet počinje rasti to divlje grmlje a radovi bi trebali početi. Što mi preostaje raditi? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija