Jump to content

Isplata otpremnine


Stole123

Preporučene objave


Postovani, 
                    Kod istog poslodavca zaposlen sam na neodredeno vrijeme  tj. u stalnom sam radnom odnosu punih 12 godina . Ali kod tog istog poslodavca imam i sklopljen Ugovora o obaljanju poslove Direktora , vec treci mandat.Uvazavajuci da u ozujku 2021. godini idem u starosnu mirovinu,  stoga me zanima: 
1. Dali poslodavac ima obvezu isplatiti mi otpremninu kao svim  ostalim zaposlenicima,(Poslodavac je u svom Pravilniku  o radu naveo obvezu isplate otpremnine svim zaposlenicima u skladu sa zakonskim propisima) ? 
2. Takoder, uvozavajuci da u trenutnom ugovoru o obavljanu poslova direktora , Skupsitna drustva je u jednom clanku navela da mi se mora isplatiti 2 bruto place kod odlaska u starosnu  mirovinu , ali samo ukoliko Drustvo posluje pozitivno , a što ce sigurno biti  . Slijedom toga Zanima me dali imam pravo na isplatu navedenih naknada - otpremnina po te dvije osnove tj. iz Ugovora o radu na neodredeno vrijeme te iz Ugovora o obavljanju poslova direktora Drustva? 
Unaprijed se zahvaljujem na Vasem cijenjenom odgovoru uz srdacan pozdrav
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ovo je specifično pitanje, jer radni odnos ne prestaje otkazom, već prestaje po sili zakona zbog ispunjavanja uvjeta za starosnu mirovinu. Slijedom navedenoga, mišljenje je da se može isplatiti naknada radi odlaska u mirovinu do neoporezivog iznosa od 8.000,00 kn. Više ovdje.

2. Ako je skupština društva tako odlučila, onda Vam se može isplatiti iznos 2 bruto plaće, od kojega će iznosa na dio iznad 8.000,00 kn društvo platiti obvezna davanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija