Jump to content

Prodaja naslijeđene nelegalizirane nekretnine


psihorudar

Preporučene objave

Roditelji moje supruge nisu legalizirali kuću u kojoj su živjeli do smrti. Ostavinskom raspravom nekretnina je podijeljena između moje supruge (ne živi tamo 30 godina), njezine sestre (živi u Austriji više od 30 godina) i brata koji je nastavio živjeti u toj kući i koji je nedavno umro (bio je alkoholičar i socijalni slučaj). Kuća je građena krajem 50-tih i početkom 60-tih prošlog stoljeća, i nakon smrti supruginog brata, zbog neodržavanja više nije pogodna za stanovanje odnosno potrebno ju je kompletno renovirati. Njegov dio naslijedila je njegova vanbračna kćer koja je slovenski državljanin (nikada nije živjela sa njim). Moja supruga, njezina sestra i ta kćer nemaju namjeru koristiti tu nekretninu za neke svoje potrebe i žele je prodati (postoji i kupac), zbog male tržišne vrijednosti (ruralna sredina) jednostavno se ne isplati pokretati legalizaciju. Zanima me kako prodati tu nekretninu u skladu sa zakonom?

 

uređeno: od psihorudar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete vi nju prodati i ovako klasičnim putem kako ide prodaja legalnih nekretnina. Kuća do mene je prodana, a u vlasničkom listu stoji da je upisana bez uporabne i građevinske dozvole (uopće nema niti jedan od tih papira jer je napravljena ilegalno)

uređeno: od Miljko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija