Jump to content

Ovrhe i bianco zadužnice


Riba079

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Malo sam se pogubila više ne razumijem proceduru. 

Dakle prije covida sam potpisala bianco zadužnicu za diners i po dogovorenom sam otplaćivala dug. Nažalost nakon svega što se iz događalo, nisam bila u mogućnosti nastaviti plaćati taj dogovoreni dug, a ni još neke stvari. Još sam također i prije kolapsa potpisala se i suprugu kao jamac za njegovu bianco zadužnicu. Sada sam dobila rješenje ovrhe od A1. Zaštićeni račun sam otvorila, ali mi nije jasno kako sad ide naplata zbog tih bianco zadužnica. Da li ide kako je krenulo, prvo A1, pa će tek onda moći diners ili zbog bianco zadužnice me mogu dvoje istovremeno naplatiti? 

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Naplaćuju se redom kako su prispjeli na naplatu. Jedan red je za naplatu preko Fine, s drugi za naplatu preko plaće. Tako da ovisi koji će predmet ovrhe izabrati ovrhovoditelj.

Da li je moguća naplata 2 ovrhe odjednom ? Ili ipak ide jedna po jedna ? Koja ima veće pravo,administrativna ili finina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema potrebe za isprikama. Ovršnu ispravu je A1 dostavio na Finu i prisilno se naplaćuje preko ovrhe na novčanim sredstvima? A ove administrativne zabrane ste za obje zadužnice dostavili sami poslodavcu i one se naplaćuju u dozvoljenom iznosu za provedbu ovrhe preko plaće ili? I da li se mogu obje naplatiti od dozvoljenog iznosa za provedbu ovrhe ili je jedna u čekanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje o ovrsi je kao i bjanko-zadužnica valjana osnova za prisilnu naplatu u ovršnom postupku. U praksi to znači da za svaki predmet ovrhe (kao što je ovrha na novčanim sredstvima koju provodi Fina i ovrha na plaći koju provodi poslodavac) postoji red naplate i svi su dužni čekati u tom redu naplate, osim prioritetnih tražbina kao što su naknade na ime alimentacije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija