Jump to content

Zastara plaćanja kazne


Tomislav-74

Preporučene objave

Dana 28.05 .2018. godine izrečena mi je kazna za učinjeni prometni prekršaj. S obzirom da po svim činjenicama nisam bio kriv već je presuda izrečena na temeelju krivotvorenog zapisnika policije, a ne po dokumentiranom činjeničnom stanju na sudu sam izjavio da odbijam platiti izrečenu kaznu u ukupnom iznosu od 3000 kn plus trošak postupka od 1400 kn, na šta mi je sutkinja odgovorila da će naplata ići prisilno putem ovrhe nad novčanim sredstvima.  Kako u tom trenutku nisam imao tekući račun niti bilo koju drugi mogući predmet ovrhe saznao sam da je predmet 16.10.2018. dostavljen Pododsjeku za izvršenje prekršajnih sankcija koji je trebao temljem čl 152 ZOP točka 3 podnijeti Poreznoj upravi zahtjev za ovrhom. Temeljem istog članka točka 4 Porezna uprava ima godinu dana vremena da izvrši zahtjev Suda te u protivnom Sud temeljem točke 5 određuje zamijenu novčane kaazne radom za opće dobro.

Kako je do sada prošlo više od dvije godine od izricanja presude interesira me da li postoje kakvi rokovi zastare ili slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija