Jump to content

Autoškola ponovno osposobljavanje kandidata B kategorija


Martina1995

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć oko tumačenja Čl. 30 i 31 Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače NN br. 132/2017.

MUP i HAK koji su nadležni za rad autoškola i osposobljavanje kandidata za vozače pogrešno tumače navedene članke pravilnika, na način da tvrde kako svi kandidati koji su započeli obuku do 31.12.2017.godine, ako nisu završili obuku do 31.12.2020.godine, moraju sve ispočetka; tj.propada im sve do tada odslušano i položeno.

Sporan je Članak 31. "Kandidati za vozače koji su prekinuli osposobljavanje, a čiji prekid je trajao dulje od tri godine od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika, obvezni su se ponovno osposobiti iz nastavnih predmeta PPSP, PPP i UV."

Ako sam ja kao kandidat upisana 2017.godine, konstantno u obuci do 31.12.2020.godine stigla sa školovanjem do 25.sata vožnje (od ukupno 35 obaveznih);

gdje oni u mom slučaju vide prekid u osposobljavanju duži od 3 godine i kako to da mi se poništava sve položeno, te moram cijeli proces obuke započeti ispočetka?

U trenutku potpisivanja ugovora i upisa u autoškolu nisu postojala nikakva vremenska ograničenja za polaganje, a i ako se uzme u obzir novi Pravilnik naknadno objavljen 29.12.2017. NN 132/2017

nisam imala vremenski prekid u osposobljavanju duži od 3 godine.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija