Jump to content

Ovrha zbog očevog duga


vjerovnik12

Preporučene objave

POMOĆ!

Stigla mi je ovrha na iznos od 4 000kn od 1998 godine po tekućem računu Zagrebačke banke od mojeg oca. Pošto sam je jedini nasljednik znam da sam naslijedio dugove u visini ostavljen imovine.U mom slucaju je to dosta zemlje na moru ali koja ima puno suvlasnika znaci ja imam 1/22 i sl.(u biti ništa vrijedno) i i od HZMO isplatu razlike mirovina po modelu isplate u sljedećih 6 godina 30 tisuca kn. Prvo me zanima pošto sam podstanar sa polunamještenim stanom od gazdarice i živim s curom dali mi mogu uzeti TV ako je kažem da je od cure?? Uglavnom išao sam u Zagrabačku banku pitati i taj se dug do sada povećao na 30-tak tisuća!!!!!!! kn :-( P kojoj logici i skojim kamatama?? Na rješenju o ovrsi ne piše dali imam mogučnost žalbe, pa me zanima da li se mogu žaliti (Općinski sud je naveden) znači njima? I dali imam šansu za zastaru dugovanja jer je od toga prošlo 9 godina ili nemam pošto je pokrenut postupak ovrhe.pošto ja to nemogu platiti iz ovrhe se neće isto ništa moći da li mi mogu sjesti naplaću??. Uglavnom ja znam da je Zag.banka Tati još davno uzimala i to cijelu mirovinu nekih 2 god.. pa se on žalio i uspio nekako to izbjeći. on je u biti plaćao kamate na kamate a glavnica se nije mijenjala tako da je već tu načinjenja nepravda. Neznam da li imam mogučnost tužiti banku zbog toga što sami nisu već 9 godina ništa napravili. Inace sam dosta bolestan a majka mi je 100% invalid dali i to mogu nekako iskoristiti u vezi ovoga!!!MOLIM VAS SVE KOJI MOGU DA POMOGNU SAVJETOM!!!!

UNAPRIJED svima Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, ne duplirajte temu pet puta po raznim forumima, prije svega, pročitajte pravila.

Što se tiče zastare, ja, iskreno, ne znam kolika je za potraživanja po tekućem računu pa nek kaže netko tko zna, ali u svakom slučaju ovisi kad je postupak pokrenut.

Imate pravo prigovora, u svakom slučaju, ili žalbe, mora vam pisati na rješenju o ovrsi, pogledajte bolje.

U svakom slučaju, mogu vam sjesti na plaću ili bilo što drugo, iako ovo im je najpovoljnije, jer je poslodavac dužan onda njima isplaćivati trećinu vaše plaće.

Neka se uključe i drugi!

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Pogledajte koja su dospijeća "duga" pa potom ukoliko su starija od 5 godina od dana podnošenja prijedloga za ovrhu onda uložite prigovor zastare.

Prigovor možete uložiti ukoliko ste dobili rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Ukoliko je pak vaš otac potpisivao javno ovjerovljeni ugovor o kreditu ili slič. onda pak možete uložiti žalbu na rješenje o ovrsi, ali ona pak ne zadržava izvršenje rješenja.

Pogledajte se rješenje o ovrsi suda, mora biti makar nekakvi pečat, a mogli bi se posavjetovati i sa kojim odvjetnikom.

 

Ne možete tužiti banku jer nije ništa radila.

Naime, ukoliko su na vrijem podnoijeli priejdlog za ovrhu ali je sud "čekao" 9 godina, to je kriva više država nego banka, a ukoliko je pak banka čekala 9 godina za utuženje njime je največa "kazna" vaš prigovor zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podnesen je 30.11.2006 od odvjetnika koji zastupaju banku kod Općinskog suda. Tako da ja nisam još dobio riješenje od suda, koliko sada to može trajati. Ako ja na to riješenje kad dobijem od suda dam prigovor to ne odgađa ovrhu? Mislim ionako sa ovrhom neće naplatiti dug. koje je njihov slijedeći korak? Traže moj popis imovine, ili mi odmah sijedaju na plaću??Molim sve za pomoć!!

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako niste dobili još rješenje suda o ovrsi, pripremite prigovor prvo napišete bilo kaj, dosta je i samo da prigovarate - napišite da Vam je otac, tj. ovršenik umro.. onda to ide na parnicu pa pucajte prigovore zastare, osporavajte visinu duga, pogotovo ako je kamata na kamatu, nek izvještače dug. Ako ćete uložiti prigovor onda vam to ne ide odmah na plaću. no parnica iziskuje dodatne troškove. Uostalom nasljednici odgovaraju do visine naslijeđene imovine pa i tu probajte nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam o odvjetničkog društva koji zastupaju Banku : prijedlog za ovrhu- temeljem vjerodostojne isprave. Razgovarao sa vec sa 2 odvjetnika, jedan kaže da nema zastare pošto je pokrenuta ovrha kod suda, pa do zastare može doći tek nakon 6 godina od kad je pokrenut postupak ovrhe i da platim bar glavnicu pa mi možda banka oprosti kamate ili ih sud ne prizna u novom postupku koj bi pokrenuli radi kamata.kaj onda s tim kamatama to j sve sad nova glavnica ili?? Drugi kaže da je prošlo punih 9 godina i da ništa ne plaćam,nego da čekam riješenje o ovrsi od suda, dam prigovor za zastaru, na to da je iznos prevelik, na to da j moj otac to već pobijao, pa sad neznam. Kad bi znao da će bit zastara ne bi se mučio, a ako nije a ne platim glavnicu kamate mi iz dana u dan rastu!Recite mi kaj da radim. Kaj nije nakon 5 godina apsolutna zastara i ko im je kriv kaj nisu ništa poduzeli 9 godina nego tek sada!!! Ajd molim Vas pomozite svi koji možete,jer sam stvarno jadan unaprijed hvala svima na trudu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Da li taj prijedlog za ovrhu ima negdje na sebi pečat suda na kojemu piše rješenje o ovrsi a prijedlogu je memorandum odvj ureda ili Vam to iz odvjetničkog ureda šalju samo onako u znak upozorenja.

Ako je upozorenje-kad dobite pravo rješ o ovrsi uložite prigovor, a ako je več rješ o ovrsi i prošao rok za prigovor - onda je gotovo sa prigovorima jer je rješenje postalo pravomoćno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija