Jump to content

Upravitelj zgrade


pero33

Preporučene objave

Dobra večer,

Postoji li zakonska obaveza da zgrada ima svog upravitelja (gradsku tvrtku) koji uzima 30 posto uplaćenih sredstava pričuve.
Naime, svi stanari plaćaju pričuvu na zajednički račun otvoren u banci i sami si plaćamo popravke, grad je u vlasništvu manjeg dijela zgrade i inzistira na odabiru gradske tvrtke .

Zanima me postoji li članak zakona koji obavezuje stanare da prihvare gradsku tvrtku i postoji li članak zakona koji dozvoljava stanarima da sami upravljeju svojim novcem)

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 52 minuta, Borbena7 je napisao:

Visinu naknade Upravitelja ste urediti ugovorom, tako da se isti može i promijeniti. A zašto si sami plaćate popravke, kada za to služe sredstva pričuve?

to sam i mislio ali sam se nespretno izrazio: stanari su otvorili račun( predstavnik stanara i jedan član) pričuva se redovito uplaćuje od svih stanara, dogovor je da se polovica ne dira nego da se štedi za popravak krovišta, popravke plaćamo iz pričuve.

problem je nastao u tvrdnjama Grada koji je vlasnik cca 30% prostora da smo kao stanari u prekršaju i da moramo pričuvu plačati gradskoj firmi koja vodi upravljanje ostalim zgradama a za to (ne ulazim u kvalitetu vođenja ) uzima 30% uplaćenih sredstava pa mi se nekak čini da ako nam Firma uzma 30% a grad da 30%  da smo mi Gradu platili pričuvu. uglavnom hvala i Borbenoj i Spifajert (čl.44 je ono c ćim mogu argumentirati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija