Jump to content

Skriveni nedostaci na kupljenoj nekretnini


cires

Preporučene objave

Prije 8 mj. sam prodao nekretninu i ovih dana me kupac obavijestio o pronalasku skrivenih nedostataka koji se odnose na izvedbu dimovodnog sustava. Naime kupac navodi da je nakon kvara bojlera zvao prvo servisera pa zatim i dimnjačara koji je utvrdio da dimovodni sustav nije izveden po propisima te nisu izvedena vratašca za kondenzat što je i uzrokovalo kvar. Napominjem da je ista ta dimnjačarska tvrtka izdala prije 2 godine atest za taj dimnjak na osnovu kojeg je plinara i izvršila priključak plina te je kupac isti taj bojler koristio 8 mjeseci od kad je stan kupio. Pitanje je imali kupac osnove za prigovor ? Zahvaljujem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih se samo nadovezao sa razmišljanjem koliko je taj nedostatak skriven ako postoji atest tj. dimnjačarski kontrolni pregled koji se predočuju distributeru plina. Kako isti nalaz može biti pozitivan i negativan, korisnik usluge nakon dobivanja toga nalaza poziva servisera, predočuje nalaz te popregledu istog serviser pušta plinski uređaj u rad. Ako je negativan, dimnjačar upućuje stranku na određene popravke pa nakon ponovnog pregleda izdaje pozitivan nalaz. Čak i kada se mijenja plinsko trošilo (npr. trošilo koje ima otvorenu komoru izgaranja mijenja se trošilom koje ima zatvorenu), trebale bi se odraditi određene preinake nakon kojih opet prije puštanja u rad dimnjačar svojim pozitivnim nalazom potvrđuje ispravnost dimnjaka. Osim ako bez atesta nije mijenjan obični u kondnzacijski bojler.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija