Jump to content

naknada za odvojeni život


anonimno

Preporučene objave

Dobar dan, molim savjet ili pojašnjenje. Moja mama radi u jednoj gradskoj firmi (Grad Zagreb) kao kuharica. Radno vrijeme joj je do sad bilo 16 sati dnevno sedam dana u tjednu pa je poslije imala 7 slobodnih dana. no sad se dogodilo to da je objekt u kojemu je radila srušen, odnosno na njegovom se mjestu gradi novi i neće biti gotov do 9.mjeseca. A poslodavac moju mamu šalje na rad (za istu firmu) u Novi Vinodolski!!! S tim da ne postoji mogućnost rada od 16 sati dnevno pa slobodan tjedan, nego se ona faktički mora preseliti u novi Vinodolski. Ima li pravo na naknadu? Smije li ju poslodavac samo tako poslati na rad u drugi grad?

Unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav,

 

Marica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Zakon o drž.službenicima i namještenicima,

NN 27/01

 

XI. PREMJEŠTAJI

 

Članak 96.

 

(1) Službenika se može po potrebi službe premjestiti na drugo radno mjesto u istom ili drugom državnom tijelu, u istom ili drugom mjestu rada, ali samo u okviru iste skupine poslova i ako su propisani uvjeti toga radnog mjesta isti kao uvjeti radnog mjesta na kojem se službenik nalazi u trenutku premještaja.

 

(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka službenika se uz njegov pristanak može premjestiti na svako radno mjesto za koje ispunjava propisane uvjete, bez obzira na vrstu i složenost poslova koji se obavljaju na radnom mjestu na koje se premješta.

 

(3) Službenika se ne može premjestiti iz jednog u drugo mjesto rada bez njegove suglasnosti ako ima više od 20 godina radnog staža ili ako bi se premještajem bitno pogoršale njegove obiteljske prilike.

 

Članak 97.

 

(1) Službeniku koji se premješta u državno tijelo čije je sjedište udaljeno više od 100 kilometara od mjesta njegovog stanovanja mora se, najduže u roku šest mjeseci, osigurati odgova­rajući smještaj za njega i njegovu obitelj, ako posebnim zakonom nije drukčije određeno.

 

(2) Do osiguravanja uvjeta za smještaj njega i obitelji, službenik ima pravo na naknadu povećanih troškova zbog odvojenog života od obitelji, kao i naknadu troškova putovanja u mjesto stanovanja obitelji u vrijeme tjednog odmora, državnih blagdana i neradnih dana, sukladno uredbi Vlade ili odredbama kolektivnog ugovora. Službenik za preseljenje ima pravo na naknadu stvarnih troškova preseljenja.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija