Jump to content

Nevjerojatno


anonimno

Preporučene objave

Prodao sam stan u otkupu. Prilikom pribavljanja papirologije uvidio sam da se ustanova od koje stan otkupljujem nije upisala u zemljišne knjige tj. nema zabilješke o upisu hipoteke kao navedenog osiguranja otkupa u potpisanom ugovoru između mene i ustanove. Imam i rješenje općinskog suda gdje se meni dozvolio upis prava vlasništva bez ikakvog spomena i prisustva hipoteke dotične ustanove. Kako mi je sve to bilo čudno a ja znam da stan nisam u cjelosti otplatio ponovo sam zatražio izvadak iz zemljišnih knjiga. Tamo su me ismijali jel kao što bi ja htio hipoteke nema, zabilješlke nema i nekretnina je čista kao suza.

E sad pitanje: ja sam prodao taj stan bez ikakvih problema (zemljišne knjige, porezna uprava)

no postavljam si pitanje da li da plaćam redovne rate još 15 -ak godina ili da se napravim lud i prestanem plaćati. Jer postavljam si pitanje: kad bi i konačno uplatio cjelokupan iznos što bi mi to značilo kad sam ja tu nekretninu bez problema prodao. Ispao bih na neki način sam sebi smješan.

Kupci moga bivšeg stana pojma nemaju o tome i već su upisali pravo vlasništva.

Zaista molim za komentar, pomoć ili slično jer ne znam što mi je činiti i koje su moguće pravne posljedice.

Zvuči nevjerojatno ali je istinito.

Pozdrav iz Zagreba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas ništa nije nevjerovatno i sve je moguče.

 

Moguče je da ne plačate dalje rate i nikome ništa, a moguče je i da ako prestanete plačati rate bude nekih problema i potraživanja i to s velikim kamatama i tužbama za ovo ili ono.

 

Dobro pročitajte ugovor koji ste potpisali u vezi otplaćivanja stana, jer kako ste i sami rekli nevjerojatno, ali danas ništa više nije nevjerojatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a kak da ga obavijestim kad se zna da otkup obavezno mora biti upisan na vlasničkom listu pa svi bi mislili da sam lud...inače sam jako moralan bez brige ...roditeljii su me se odrekli....od moje troje djece dvoje nisu vidjeli nikada... pitali nikada-...nazvali nikada...nakon ostavine dobio sam nužni dio...moja djeca nisu spomenuta nigdje....a moralno ili kaj....sve ono prije sam pitao da si pomognem koliko mogu a vjerujte ja nisam htio tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija