Jump to content

9000 kn kazne!


anonimno

Preporučene objave

Dobio sam u roku manjem od mjesec dana tri kazne od po 3000 kn za vožnju pod zabranom. Zabrana je bila normalno tri mjeseca. Znam, kriv sam, nisam trebo vozit pod zabranom. Ali treba ići na posao svaki dan itd. Da li postoji ikakva mogučnost smanjenja, neplačanja ili bilo što samo da ne dođe do naplate kazne. Policajac mi je rekao na licu mjesta da pišem molbu za rad za opće dobro, ali koliko sam shvatio to vrijedi samo za kazne do 500kn. Da li postoji ikakva mogučnost da se ova situacija berem donekle riješi u moju korist???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mišljenja sam da se ova situacija ne može riješiti u vašu korist. ne gine vam plaćanje. to su prevelike kazne, a sve zbog te nesretne vožnje. svjesno ste počinili prekršaj i to tri puta za redom. pazite, na to vam nitko ne gleda blagonaklono, a iz toga je razvidno da ste skloni činjenju istog prekršaja, te je i činjenica da ne poštujete zabranu. sada treba snositi posljedice. međutim, neću vam više držati lekcije. gore sam navela da ne vidim nekakvo blistavo rješenje. neplatiti možete, samo kako? u tom slučaju sud će vam izrečene kazne (svaku posebno) zamijeniti mjerom zatvora u trajanju svaka od po deset dana. što znači da imate ukupno 30 dana. nije to malo. a prije samog zatvora ta novčana kazna će nakon pravomoćnosti naloga biti upućena u poreznu upravu, te će se pokušati naplatiti prisilnim putem, tj. sjedanjem na plaću. a ako to ne uspije u roku od šest mjeseci od dana otvaranja tog postupka, onda će vam se donijeti gore navedeno rješenje. moja preporuka, otiđite na sud ili u poreznu upravu (ovisno u kojoj je fazi predmet, tj. gdje se nalazi), zatražite, zamolite da vam odobre obročno plaćanje novčane kazne. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(4) Novčanom kaznom od namanje 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, izrečena zaštitna mjera zabrane uprav­ljanja motornim vozilom ili mu je izrečena mjera prestanka važenja vozačke dozvole.

 

(5) Vozaču koji u razdoblju od 24 mjeseca unatrag od dana počinjenja prekršaja bude dva ili više puta pravomoćno kažnjen za prekršaj iz stavka 4. ovoga članka, umjesto novčane kazne prekršajni sud može izreći kaznu zatvora do 60 dana te mu može izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedne do dvije godine i odredit će mu se pet negativnih bodova.

 

Tu si dobio tri kazne za prekršaje iz članka 4. Kada to postane pravomoćno onda očekuj i kaznu iz članka 5. Gadno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

evo mene sa 9000 kn kazne!

 

Hvala na podršci, fakat ste me preplašili sa tim člankom 5.

U Velikoj Gorici sam, kako tri puta u mjesec dana, privatni problemi sa jednim policajcem(duga priča)!

 

Kakve su šanse za zastaru???

Iskreno, mislim da se sve da srediti, ako treba platit ćemo, treči kredit itd....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija