Jump to content

Elektra


tiskovina

Preporučene objave

Molim pomoć! Električni stup postavljen na moju zemlju prije 25. god. Sada ga trebam pomaknuti u stranu cca 10m, jer mi je zatvoren prilaz do kuće koji sam do sada koristio. Bio sam na elektri, a oni mi kažu da moram ja njima platiti minimum 10,000.00kn za pomicanje stupa. Kada su postavljali stup nisu tražili suglasnost nego su ga samo stavili, gdje im je odgovaralo. Obzirom da jako puno traže za pomicanje stupa, interesira me kako da ja njih natjeram da oni to naprave besplatno.

Ako neko zna kakav sličan primjer mplio bih ga da me obavijesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav tiskovina. Sličnu situaciju je imao ne tako davno jedan moj poznanik i on ju je riješio ovako. Otišao je u ured Elektr, direkt kod šefa za tehničke radove ili izvedbe, kako se to već zove,( nevažno uglavnom) i postavio se "muški". Kazao je dotičnom gospodinu(obavezno razgovarajte licem u lice, bez svjedoka slučajno,tajnica ili iniog osoblja, te razgovarajte najmirnijim glasom na svijetu i smjeskajte se s vremena na vrijeme, da dotični ne bi nešto shvatio kao prijetnju.)da je zasigurno u interesu Elektre da se taj stup "slučajno ne prepolovi sam od sebe tokom noći(zbog dotrajalosti drvenog stupa naravno, nećete ga Vi slučajno pilati, Bože sačuvaj) i da bi on onda mogao pasti na Vašu kuću i zamislite štete onda za njih.Vjerujte, reakcija će biti pozitivna. Mom poznaniku su u sljedećih tjedan dana stup izvadili, s osmijehom broj 5 na licu. Žalosno, ali ovdje pravo ne pomaže, pa se nadam da mi kolege neće zamjeriti na malo "direktnijem pristupu stvari". Sretno i samo hrabro jer znate kako kažu:" Fortes fortuna iuvat"! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem ogorčenje, ima svašta u ovoj zemlji, ali mislim da ovo nije pravi put za rješenje problema. To je kruta organizacija, državna, monopolistička i što još ne. Činjenica je da su si uvijek dozvoljavali korištenje tuđeg posjeda bez pitanja, bili su poduzeće od općeg društvenog interesa.

Što predležem?

Pismenim putem trebate tražiti pomicanje stupa koji Vam smeta i dobiti ćete nekakav odgovor, sigurno. Ako cijena bude tako astronomska imate pravo tražiti troškovnik na koji možete staviti primjedbu ako se ne slažete obzirom da ste u ovom slučaju investitor i da ne postoji više nitko tko to može izvesti jer nema zakonsko pravo, osim naravno HEP-a.

Biti će to dosta mukotrpan proces.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija