Jump to content

Postupak prijelaza iz invalidske mirovine


Kove 66

Preporučene objave

Poštovani Miroslav,

jednostavan je način prelaska iz mirovine po članku 6. ili 6.a Zakona o mirovinskom osiguranju DVO i PS u starosne mirovine po općem propisu ZOMO ili po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kada se steknu svi uvjeti za ostvarivanje istih.

Samo se podnese zahtjev za priznavanje starosnih mirovina po oba zakona i prilože potrebni dokumenti koji dokazuju da ste ispunili sve tražene uvjete.

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Miroslav,

1. starosna mirovina po ZOMO može se ostvariti kad navršite 65.g. života, može i prije ovisno koliko ste godina radili na poslovima sa beneficiranim stažom i koje su vam bile beneficije 12/15, 12/16 ili 12/18 ?

2. starosna braniteljska mirovina može se ostvariti onoliko mjeseci prije 65-tog rođendana koliko ste mjeseci proveli u borbenom sektoru tijekom Domovinskog rata,

3. morate ostvariti najmanje 12 mjeseci rada temeljem Ugovora o radu nakon umirovljenja po članku 6.a.

4. pravo na starosne mirovine ne morate ostvariti istovremeno ali za izbor povoljnijeg trenutka važno je znati koja je povoljnija, mislim da je za vas povoljnija starosna braniteljska mirovina. Radi sigurnosti u pravilnu odluku dostavite vaše podatke u bijelim poljima sa slike, jer možda vam biti bolja sadašnja mirovina.

 

1 Izracun mirovine.jpg

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija