Jump to content

Supruga trazi rastavu


anonimno

Preporučene objave

Supruga trazi rastavu braka s dvoje malodobne djece (skola i vrtic). Obrazlozenje je (nakon 10 godina) kratko i "jednostavno" - Ne volim te i ne zelim s tobom zivjeti.

Pozadina je malo drugacija. Prva prijevara u proljece ove godine. Planirala je zajednicki zivot s ozenjenim muskarcem, ocem dvoje malodobne djece koji navodno ima truli brak. Uspio sam to saznati "na vrijeme", ona je prekinula, nekako smo pokrpali i nastavili dalje.

Prije 3 mjeseca - ista prica. Opet je "nasla" ozenjenog muskarca oca dvoje malodobne djece koji u svom braku pati i zeli rastavu. Planira zajednicki zivot s njim.

Naravno, meni tvrdi da je samo rijec o "prijatelju". No, imam pregrst dokaza koje cu ako zatreba i upotrijebiti.

 

Sad trazi sporazumni raskid kod kojeg bi stan prodali i podijelili iznos dobijen od prodaje. Djeca bi (naravno) s njom, a ja bih postao vikend tata. Znaci, odjednom unistava dvije obitelji, cetvero djece ostavlja s jednim roditeljem, i jos ima prava traziti skrb i odvodjenje djece.

Koja su moja prava? I najvise, koja su prava djece, jer ako djecu pitate, djeca uvijek zele zivjeti s OBA roditelja (naravno, ukoliko s roditeljima imaju prave i zdrave odnose, a ne maltretiranja i zanemarivanja). A ne da ih se svakih nekoliko dana razvaza jednom, pa drugom. Zalosno je da u ovakvim situacijama odrasli (odrasli??) prvo gledaju kako ce njima biti bolje, i kako ce sebe "namiriti". A djeca su kao stvari. Niti ih tko sto pita, niti se uzimaju u obzir njihove zelje, a ponajmanje se gledaju njihove realne potrebe.

 

Da li sud prilikom eventualne rastave uzima u obzir cinjenice (s dokazima, naravno) o vanbracnim "izletima" onoga tko trazi rastavu i zbog cijih postupaka zapravo brak i propada?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Bogu, prošlo je vrijeme inkvizicije, kad bi se kažnjavalo za preljub (bar u civiliziranim djelovima svijeta) a žene bi, naravno uvijek uzvlačile deblji kraj...

Dokazi o vanbračnim izletima vas ili vaše supruge sud apsolutno ne zanimaju. Možete se rastaviti sporazumno ili tako da supruga postavi takav zahtjev sudu, ali u suštini je isto, samo je sporazumni jednostavniji. Nešto tu zaista ne štima ako vam supruga stalno nalazi ljubavnike, na kraju, radi čega bi živjeli život s nekim tko stalno ima vanbračne izlete s ljudima koji su u braku. Radije popričajte bez gorčine s njom i recite joj da joj neće biti lako samoj s djecom kao ni vama.

Nemojte joj spočitavati, koliko god da vam je to teško, pokušajte se dogovoriti. Uvjek je teško radi djece, a baš radi njih postignite razgovorom rješenje bilo da se rastanete ili ostanete skupa, jer je to jedina garancija da će vam djeca manje patiti u takvoj već lošoj situaciji. Ona će dobiti rastavu ako to zaista želi, a najvjerojatnije i skrbništvo nad djecom, alimentaciju i sve što uz to ide bez obzira na vas, pa vam sugeriram da se što manje svađate i tako izbjegnete ružne situacije(za djecu, a na koncu za vas i nju). Znam da vam je teško, ali stisnite zube i ½budite muško½. Ako želi ići nek ide...možda se brzo i rastrijezni pa vam se vrati, a možda oboje uvidite da je tako najbolje.

Sretno... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

skroz pogrešna logika, uzročno - posljedično rasuđivanje i sustav vrijednosti u odgovoru koji je iznio agent.

 

"uzorak nestabilnih interpersonalnih veza" dovoljno je znakovit da se zapitate ispunjava li vaša sadašnja i druge kriterije za BPD

 

Ako da, spašavajte djecu kako znate i umijete...prijeti im velika opasnost......!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije no sto sam postavio ono prvo pitanje dobro sam progooglao.

Pravno gledano, majke su bar u 90 % slučajeva "u pravu". Pa čak i kad nisu u pravu.

No, ako sud takve stvari "ne zanimaju", što ih onda zanima? Što uopće znači "stisnuti zube i biti muško"? Da li to znači pustiti da žena (ne samo moja, nego općenito) koja na to nema nikakvih moralnih prava kroji sudbinu ostalima?

Vjerojatno je tako, ali teško mi je povjerovati da je sudu to samo "jedan spis kojeg treba riješiti" i da to po svojoj špranci "pola godišnjeg, dva vikenda mjesečno i dva dana u tjednu ocu" rješava bez obzira na stvarno činjenično stanje. I na kraju, jedino oko čega se možemo natezati je imovina. Pitanje djece, koje bi trebalo biti glavno pitanje, je unaprijed riješeno. Bar tako ispada.

 

Ponavljam pitanje, sada nešto konkretnije ... da li postoji ikakav pravni lijek koji bi sud natjerao da promotri cijelu pozadinu, a da se ne radi o nasilju ili alkoholizmu (unaprijed: ne toga nikada nije bilo).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma naravno da postoji, ali bi morao tražiti vještačenje svoje supruge i tko z a što još i kako to utječe na djecu. Kako ćeš to dokazati? Kako će sud odvojiti majku od djeteta ako nema zaista važan i očit razlog za to? Znam unaprijed, nažalost ili ne , da vjerojatno nećeš dobiti djecu, pa ti iz tog aspekta savjetujem da budeš u dobre sa suprugom kako bi ih mogao i ćešće viđati i ostalo, znaš o čemu govorim ako si već googlao...ja sam udana za jednog rastavljenog supruga i vjeruj mi kad je bilo pitanje gdje će dijete , a bio je strašno vezan za malu jer nije radio i čuvao ju je sam do 5 godine, dijete je reklo ja bi s mamom. To ti je tako! Jer mama je mama! I kad nisu bolje od očeva, one su zbog ,milijon sociopsiholoških i ostalih razloga u glavama većine djece prvi odabir, a daleko od topga da ta ista djeca ne OBOŽAVAJU svoje očeve.

Ja obožavam svog oca, ali on nikad neće vidjeti ono što moja majka vidi. Ma zna mi krvnu sliku po izrazu lica! Ne mogu ti objasniti ali to je to i sada kad imam 32 godine, mama je mama!

Ne želim ti popovati nego ti pokušavam objasniti da se ostaviš ćorava posla odvajanja djece od mame(alko to tako mogu zvati da se ne naljutiš).Uostalom jesi pitao djecu s kim bi išla?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo to. Najviše gube djeca ako se ide u seciranje, a najmanje gubi majka - ona zapravo dobija sve što je htjela.

Djecu nisam pitao. Mislite da ona ne bi kao odgovor izabrala "oboje, zajedno". Osim toga, što bih tim pitanjem dobio, osim usadio djeci dodatne traume. A mama, je (ipak) uvijek mama.

Nemam namjeru odvajati majku od djece jer djeca trebaju oba roditelja i mi smo tu radi njih, a ne ona radi nas. Ali, kad netko stavi sebe na prvo mjesto, logika i razum se povlace.

 

Znaci, jedino mi preostaje "izboriti" sto bolje uvjete. I to tako da budem tih, krotak i pokoran. :jesamglup:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da morate tako! Eh što je moj ( i ja skupa s njim) sve stoički podnosio...ali znao je onda kao i sad da se isplatilo. Možete zamisliti kad mu je malena rekla:tata, ja se na tebe ništa ne ljutim.Puno te volim.

Bio je u komi 2 dana, nije mogao doći sebi koliko dijete od 10 godina može imati razumijevanja i vidjeti kako mu je ipak teško. A mama je blatila njega i mene i...ali nije bitno, najvažnije je da je najgore prošlo. I da, kad žena nađe partnera puno je lakše jer se posveti njemu, a ne zagorčavanju vašeg života. Znam da vam ovo sve užasno zvuči, ali bolje da unaprijed znate ( možda će vaša biti bolja jer je ipak ona vas ostavila a ne vi nju) Promislite se i za alimentaciju i naravno ne dajite ništa bez potvrde majke o primitku novaca! ;-):-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija