Jump to content

Gradnja kuće


Maryna

Preporučene objave

Nista ovde nije dvosmisleno. Zakon je vrlo jasan, za rušenje kuće trebate imati projekt uklanjanja građevine, za to se ne ishodi dozvola već se prijave radovi uklanjanja građevine. A za ponovnu gradnju trebate imati projekat za rekonstrciju obiteljske kuće i za te radove se ishodi građevinska dozvola. Jedino sto kod rekonstrukcije necete morati placati komunalni i vodni doprinost (koji se plaća po kubiku stambenog prostora) već će vam se priznati volumen stare kuće. 

prije 2 sati , marijanči je napisao:

mislim da da,ako ostaje u istim gibaritima nije potrebna građevinska dozvola,ali za rušenje ste trebali imati dozvolu,nisam stručnjak po tom pitanju ali i ja imam sličnu situaciju kod sebe od arhitekta sam dobila takav odgovor

Imate krive informacije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Maryna je napisao:

Da li to znači, da će svi ljudi kojima su kuće stradale u potresu nakon rušenja trebati građevinsku dozvolu za ponovnu gradnju?

Ako se radi o obnavljaju prema Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom, rušiti i graditi će se uz projekt obnove i rješenju o obnovi temeljem kojeg će se građevina smatrati postojećom u smislu propisa koji uređuju prostorno uređenje i gradnju.

U svim ostalim slučajevima vrijedi ono što su naveli korisnici Mutavi i Regard. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija